Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Balea

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12915 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Lacul Balea

Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilor Fagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Rezervatia include cel mai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m, suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Balea - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turnul bisericii 1 Valea Viilor Wurmloch
Turnul bisericii 1
Panorama de la Cheile Turzii Cheile Turzii
Panorama de la Cheile Turzii
Taul Anghel Taul Anghel Rosia Montana
Taul Anghel
Copac vazut de pe deal Cuta BlueWhite
Copac vazut de pe deal
Turnul cu ceas Biertan
Turnul cu ceas
Cismeaua lui Mirza Bei Mireasa Cismea otomana Cismeaua Mirza Bei
Cismeaua lui Mirza Bei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Balea!

Vizitati Lacul Balea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cartisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 14,37 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cartisoara: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Balea?
(detalii dupa autentificare)
Curmatura Balei la 1,1 km. Saua Paltinului la 1,3 km. Saua Doamnei la 1,9 km.
Poarta potecii - Valea Balea - Muntii Fagaras la 2,3 km. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean - tot anul, cu telecabina. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Fereastra Zmeilor - Portita Arpaselului la 2,3 km. Saua Laitel la 3 km. Cascada Balea la 3 km.
Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras Judetul Sibiu la 3,1 km. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei. La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Varful Laitel la 3,2 km.
Caderile de apa ale Caltunului la 3,7 km. De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun. La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa.
Lacul Caltun Muntii Fagaras la 4,4 km. Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc.
Lespezi Star la 4,9 km. Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Cred ca sunteti primi. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri.
Geo Negoiu Muntii Fagaras la 5,4 km. Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu.
Mina parasita Piciorul Lespezilor la 5,4 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Curmatura Preluncilor la 5,5 km. Curmatura Calea Carelor la 5,8 km. Valea Arpasului Mina la 8,4 km.
Spintecatura Moldoveanului la 8,8 km. Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I.
Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului la 8,8 km. Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto. Cariera de marmura Porumbacu la 8,9 km. Portita Vistei Muntii Fagaras la 9,2 km. Prapastia Genune la 9,3 km. Refugiul Vistea Muntii Fagaras la 9,6 km. Saua Galbenele Muntii Fagaras la 10,3 km. Saua Galasescului Muntii Fagaras la 11 km.
Lacul Avrig la 11,1 km. Am fost la acest POI.
Pasul Barcaciului la 11,2 km. Am gasit cutia. Am gasit-o. Portita Avrigului la 11,6 km. Saua Racorele Muntii Fagaras la 11,9 km. Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 12,3 km. Forest Cinema Porumbacu de Sus la 12,5 km.

Lacul Balea in limba maghiara - magyarul: Zerge-nyereg Fogarasi-havasok

Valori naturale - Judetul Sibiu
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Balea
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia. Pot sa recomand pentru toate lumea dornic sa vada ceva frumos si placut pentru ochiul si sufletul omului.
  • Multumesc pt ascunzis.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad Cu prieteni. Am gasit aceasta geocutie.
  • Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. Dupa ce am cautat inauntru si afara.
  • Piatra Cetii Fluier rosu. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.
  • Baile Homorod Ultima oprire pe drum inapoi. Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Vis-a-vis de izvor nu este nici o poteca.
  • Concretiunile paraului Roua Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua. Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m. Apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.
  • Caciula Dorobantului - Masivul Ceahlau Dupa 6 ani de la amplasare. Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. Deoarece nimeni nu a mai cautat pana acum acest geoascunzis, geocutia a trebuit sa astepte aproape 6 ani pentru prima gasire.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Bigar. Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad Trekking GeoKret 1. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Am pus in cutie un GeoKret.
  • Cetatea Varjuvar Varju cum?. Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Am reusit.
  • Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. De exemplu, am cautat odata un ascunzis, si pana la urma am gasit geocutia la mai mult de o suta de metri distanta fata de locul indicat.
  • Biserica catolica - Ernei Cautand nuci sub salcam. Era mult mai greu sa scot geocutia din ascunzis, fara sa fiu remarcat, decat sa gasesc ascunzisul. Omul care locuieste chiar vizavi de biserica imi urmarea fiercare pas, stand in poarta casei.
  • Cetatea Vapa Traseul nu e chiar usor. Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Pasul Ghimes Pasul Ghimes. In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra. Acpoerisul pare renovat, cu folie pe sub sindrila.
  • Poarta Schei Efortul si zambetul. In general sunt cam doua feluri de ascunzisuri. Multe geocutii sunt ascunse in mediul urban.
  • Calcarele de la Ampoita Acces restrictionat. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures Ale tineretii valuri, frumoase amintiri. Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii. Intr-un parc asemanator din localitatea Onesti ma plimbam pe alei si faceam declaratii de dragoste fetei ce astazi imi este sotie.
  • Poarta Schei Intr-o zi cu ploaie. Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului Dezastrul de pe varf. Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Poarta Schei Eee am fost james bond :). Noi suntem doua persoane care ne-am pornit pe cautat. La cutia de la Poarta Schei am asteptat sa plece niste turisti care faceau poze.
  • Trei Caldari Caldarile din piatra seaca. Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor Bronz secuiesc. Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Biserica romano-catolica din Poian Rapid ca fulgerul. Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid. Poarta de langa turn a fost deschisa, iar paratraznetul chiar in fata.
  • Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Monumentul Siculicidium - Siculeni Se gaseste destul de usor. Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Poarta Schei Taximetristi de la Poarta Schei. Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu Denumirea corecta a lacului. Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis. Datorita unor lucrari de reamenajare, zona a suferit transformari importante.
  • Multumesc pentru atentionare. Copacul dublu, respectiv scorbura, pot fi identificate usor pe baza fotografiei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Balea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 21 zile!