Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Poligon-Dumbraveni - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Poligon-Dumbraveni, atractii turistice

Poligon-Dumbraveni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Poligon-Dumbraveni! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Poligon-Dumbraveni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Dumbraveni, se afla la 2,96 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Dumbraveni: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Poligon-Dumbraveni?
- Lacurile La amurii albi - Dumbraveni la 640 m. Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific. Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf.
- Biserica armeneasca - Dumbraveni la 3,1 km. Fara un coif de turn, dar cu o geocutie. Imaginea asimetrica a bisericii armenesti din Dumbraveni este rezultatul furtunii din anul 1927, cand vantul puternic a daramat coiful turnului de nord-vest, care de atunci nu a mai fost reconstruit. Orasul armenesc. O biserica foarte frumoasa! Ar trebui restaurata.
- Valchid la 9,4 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
- Danes la 10 km. Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita. Gasita.
- Belvedere cu cruce Hetiur la 12,1 km. De aici avem o priveliste frumoasa catre dealurile Coasta Mare (Herzberg), Dealul Chicuiului (Scharfenberg), Schartenberg, Dealurile Seleusului (Alischer Wench si Hoher Wench).
- Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 13,1 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
- Copsa Mare la 13,5 km. Proprietar cutie: BabBerciCopsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus), este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
- Biertan la 13,7 km. Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita. Am gasit cutia! Mersi.
- Darlos la 14,3 km. Darlac. Cutiuta interesanta (3x14.
- Brateiu la 14,8 km. Este resedinta comunei Brateiu. Gasita. Locul e cam sus.
- Biserica lutherana Hetiur la 15 km. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii. Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul: am gasit cutia.
- Castelul Bethlen Cris la 15,2 km. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
- Padurea Breite Sighisoara la 15,4 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
- Biserica lutherana Tigmandru la 15,7 km.
- Biserica evanghelica fortificata Bagaciu la 15,8 km.
- Turnuletul La Chip Sighisoara la 15,8 km. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
- Lacul Serches Sighisoara la 16,1 km.
- Biserica leprosilor Sighisoara la 16,7 km. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
- Turnul Cojocarilor Sighisoara la 16,9 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
- Casa Fetter Sighisoara la 16,9 km. MS-II-m-B-16031.
- Scara acoperita Sighisoara la 16,9 km. Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
- Turnul Croitorilor Sighisoara la 16,9 km. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
- Casa Jakody Sighisoara la 16,9 km. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
- Casa Richter Sighisoara la 17 km. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
- Turnul Cizmarilor Sighisoara la 17 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Valori naturale - Judetul Sibiu
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Poligon-Dumbraveni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Poligon-Dumbraveni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.