Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Rusi

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Rusi

Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rusi - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Rusi (in total 11 poze):

Turnul inclinat
Turnul inclinat
Intrarea
Intrarea
Turn inclinat
Turn inclinat
Clopotnita
Clopotnita
Intrarea in biserica
Intrarea in biserica
Corpul turnului inclinat
Corpul turnului inclinat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rusi!

Vizitati Rusi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Rusi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,62 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Rusi: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cetatea Slimnic

Cetatea Slimnic la 4,2 km
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 6,3 km
Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic. Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 11,9 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 12,2 km
Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Lacul Randunica la 12,3 km
Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 12,3 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline. Suprafata sa este de 505 m2.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 12,5 km
Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 12,7 km
Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Canionul Mihaileni

Canionul Mihaileni la 14,4 km
Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion.
Moardas

Moardas la 15,2 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Valea Viilor

Valea Viilor la 16,3 km
Am gasit cutia.
Turnul Falkenhayn

Turnul Falkenhayn la 16,3 km
Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 17,5 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Podul Minciunilor

Podul Minciunilor la 17,6 km
Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Aam completat logul si am adaugat ceva in ea.

Rusi in limba maghiara - magyarul: Rüsz

Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rusi
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Baile Homorod Ascunzis mult mai bun. Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
  • Poarta Schei Am trecut pe aici. Harabeck si Iris (UC Team).
  • Pasul Cavnic Cutia din pas. Am gasit geocutia.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel. Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures Ale tineretii valuri, frumoase amintiri. Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii. Intr-un parc asemanator din localitatea Onesti ma plimbam pe alei si faceam declaratii de dragoste fetei ce astazi imi este sotie.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava A doua cutie, da!. Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Am ajuns la capela odata cu femeia ce are in grija curatenia.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Un lac activ. Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rusi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 14 zile!