Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Berini

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Berini - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Palatul Cantacuzino 1
Palatul Cantacuzino 1
Drumul de culme in zona de unde se coboara spre izvor izvor trotus
Drumul de culme in zona de unde se coboara spre izvor
Carul cu flori Danes
Carul cu flori
Cazemata - 1 Plaiul Magura Casinului cazemata
Cazemata - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Berini!

>>> Vizitati Lacul Berini si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Berini, se afla la 0,75 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Berini: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
CharlottenburgCharlottenburg
Se remarca prin faptul ca este singurul sat construit in forma de cerc din Banat.
Castrul Roman Tibiscum
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Sanctuarul neolitic Parta Lacul din crater Seceani
Pictura murala TimisoaraPictura murala Timisoara
Pictura a fost realizata in anul 2019, si este dedicata Revolutiei din decembrie 1989.
Fortificatia de la Cornesti Lacul Ghiroda Lacurile Cornesti Lacul Bacova Gradina zoologica Timisoara Balta Rosie Carpinis Lacul Surduc Acumularea Topolovatu Mare Paradisul Verde
Cheile CarasuluiCheile Carasului
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Lacul Icloda
Lavanda de la tara Fibis
Nu se percepe taxa de intrare, conditia pentru vizita este achizitionarea unui buchet de lavanda sau o sticluta de ulei.
Podul turcesc Gradinari
Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Muzeul locomotivelor Resita Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara. Lacul Ianova Lavanda Carasova Lacul Liebling
Cetatea Haiducilor Jdioara
Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Belvedere Valea Bosniac Sistarovat
Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia.
Plop negru Paulis
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Biserica de lemn si manastirea Cebza
La marginea de nord a localitatii se afla manastirea de calugarite Cebza, iar in cimitirul din apropiere biserica de lemn a lacasului de cult.
Mlastinile Satchinez
Rezervatia naturala ornitologica Mlastinile Satchinez.
Lacul Uivar Lacul Dudestii Noi Vulcan noroios Seceani Lacul Denta Pestera Popovat Locul fosilifer Tarnova Conacul Gyertyanffy Giera Uzina hidroelectrica Grebla Lacul Otvesti
Podul Mihai Viteazu Canalul Bega
Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
Lacul Sustra Lacul Secu
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
Cheile Garlistei Lacul Pescarusul Conacul Birtolon Baratca
Iazul Zabrani Paulis
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Lacul Mailat Locul fosilifer Ezeris
Tumulul Gramurada de la Jupani
Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Depozitul de cereale Giera
Cetatea medievala de pamant Satchinez
Pe langa geoobiectiv trece drumul judetean DJ 693, Satchinez-Biled.
Acumularea Murani
Dealul Danila Ocna de Fier
Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Balta Chisoda Timisoara
Rezervatia Groposu
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Podul de caramida Foeni Piatra Alba Cuptoare Saraturile de la Dinias Lacurile Nitchidorf Locul fosilifer Delinesti Vulcanii noroiosi Forocici
Locul fosilifer Apadia
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier
Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani
Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
Cetatea CarasCetatea Caras
Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Valori naturale - Judetul Timis
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Berini
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei: Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Biserica catolica - Imeni: Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Unii au avut probleme sa ajunga la inaltimea la care este geocutia, folosind fie o piatra, fie o bicicleta pentru a ajunge sus.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture: Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Sugas Bai: Tura cu bicicleta - Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Dealul Dracoaia: Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Cetatea Deva: Destul de greu - Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa: Nici o armata nu face cat un gps - Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci.
  • Lacul Vulturilor - Muntii Siriului: Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud. Covasna, am descoperit frumusetea salbatica a locului.
  • Muntele Paganul: Schimbare la fata a ascunzisului de pe Muntele Paganul - Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub. Cum ca arborele la radacina caruia ar fi ascunzisul a fost taiat - perfect adevarat.
  • Coltesti: Gasit de Acasenii - Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu.
  • Sub Varful Lepsa: GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • Piatra Uriasului de la Asau: Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias. Noroc ca ne lasa sa il calarim.
  • Cetatea Liteni: Multumiri pentru ascunzatoare - Am profitat de vacanta copiilor si am dat o fuga la Liteni. Imi place mult cetatea dar nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu soldat in epoca medievala.
  • Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc: Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei?
  • Pestera Sfantul Ioan Casian: Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. In curtea manastirii o tablita ne arata poteca care duce spre pestera.
  • Lacul Crab - Porumbenii Mari: New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Calcarele cretacice de la Cisnadioara: Gasita - Am gasit cutia ascunsa.
  • Monumentul Victoriei - Tisita: Probabil o alta - Am cautat dupa coordonate fara succes. Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca: In drum spre casa - O plimbare prin parc in drum spre casa.
  • Cetatea Deva: Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Chiar daca tubul a fost bine inchis, se pare ca ursul a simtit urmele, pelicula fina de crema de pe cutie si am gasit cutia distrusa.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Urcus frumos - Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Cetatea Brasov: Cutie mai mare - Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.
  • Cheile Runcului: Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai: A fost foarte fain - Am gasit cutia. Am luat Geokrety-ul Mareszka 4.
  • Dealul cu bujori - Ciucurova: Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii. Nu am gasit exemplare inflorite, numai boboci.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Un loc foarte bun - Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • Sicasau: Felicitari pentru ascunzis - Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Baia Calugarilor: Interesant loc - Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos: Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Chiar daca exista o poteca comoda dinspre Valea Paraului Mare, am preferat sa urc pe abruptul dinspre drumul principal.
  • Cascada Supanu: Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii. Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasa, inscriptionata, dotata si fotografiata.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Berini? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Timis, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.