Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Mlastinile Satchinez

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel

Rezervatia naturala ornitologica Mlastinile Satchinez...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Mlastinile Satchinez - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pod din lemn peste paraul Fitod pod lemn Jigodin
Pod din lemn peste paraul Fitod
Cuiburi Harsova Canaraua La Porumbei Dealul Celea Mare
Cuiburi
Tumuli Delnita cariera
Tumuli
Piramida de pamant Apold piramide
Piramida de pamant
Padure rara 1 Varsag
Padure rara 1
Usa cu chitara Vama Veche usa
Usa cu chitara
Antene de telecomunicatie Necropola tumulara Dealul Pietros Ocland Sanpaul tumuli
Antene de telecomunicatie
Bazin baia vallato paraul jombor
Bazin
Zid mai bine conservat Cetatea Ulmetum Pantelimon
Zid mai bine conservat
Plecand de la Fantana Rece spre Muntele Tatalui
Plecand de la Fantana Rece spre Muntele Tatalui

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mlastinile Satchinez!

>>> Vizitati Mlastinile Satchinez si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Satchinez, se afla la 2,5 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Satchinez: 38
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Poiana cu narcise de la Rovina.
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang. Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia.
Drumul Golgotei Radna Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. Am gasit geocutia. Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna.
Muzeul locomotivelor Resita Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara.
Cetatea medievala de pamant se afla la 2,25 km vest-sudvest de biserica ortodoxa din Satchinez, si la 600 m nordvest de versantul drept al paraului Apa Mare. Pe langa geoobiectiv trece drumul judetean DJ 693, Satchinez-Biled.
Cetatea Siria Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate. Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea.
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Pictura murala Timisoara Cea mai mare pictura murala din Romania se afla la Timisoara, pe splaiul Nicolae Titulescu, pe fatada cladirii unui fost siloz. Pictura a fost realizata in anul 2019, si este dedicata Revolutiei din decembrie 1989.
Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad. Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto. La marginea de nord a localitatii se afla manastirea de calugarite Cebza, iar in cimitirul din apropiere biserica de lemn a lacasului de cult.
Cetatea Soimos Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos.
In gradina Lavanda de la tara a fost plantata o cultura de lavanda Angustifolia Sevastopolis. Nu se percepe taxa de intrare, conditia pentru vizita este achizitionarea unui buchet de lavanda sau o sticluta de ulei.
Moara Borzak cu instalatie originala intacta, azi muzeu de istorie industriala, se afla in satul Variasu Mare, la numarul 59-60. A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman.
Movila Sisitac (Sisitak) - Sanpetru Mare.
Turnul de apa din Iosefin-Timisoara a fost ridicat intre anii 1913-1914, dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel din Budapesta. Iosefin este un cartier vechi din Timisoara, aici si in cartierul Fabric au fost ridicate turnuri de apa similare.
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Charlottenburg Se remarca prin faptul ca este singurul sat construit in forma de cerc din Banat. Charlottenburg (sau Sarlota, s-a mai numit Barita, germana Charlottenburg, Charlotenburg, Schalotteborch, maghiara Sarlotavar) este o localitate din judetul Timis, Banat.
Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad. Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale.
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Valori naturale - Judetul Timis
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Mlastinile Satchinez
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Pentru masa, pentru odihna sau pentru poze.
  • M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Nu am mai fost demult aici, intretimp au reconstruit baile sarate Unicum.
  • Drumetia planificata initial pentru doua zile a devenit pana la urma o tura de doar o zi. Pe o vreme absolut superba am parcurs traseul Baile Tusnad - Varful Cetatii - Lacul Sfanta Ana - Muchia Lacului - Bixad.
  • Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Cand sa abandonez, Taaa-taa.
  • Frumos loc, interesanta Gaura. Usor de gasit cu o echipa numeroasa.
  • Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Din pacate langa ascunzis este depozitat o gramada mare de balegar. Am reusit totusi sa scoatem geocutia, ne-am notat in caiet, apoi ne-am spalat repede pe mana.
  • Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Geocutia este doar cireasa de pe tort, o valoare adaugata drumetiilor.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Din spatele antenei de telecomunicatie, o poteca larga va conduce pana pe varful Dealul Cetatii - Lempes, la geocutie.
  • Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
  • Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Prima data am vizitat schitul, cautand si geocutia.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Am gasit azi cu usurinta, geocutia. Am pus un puzzle kinder si am luat un diapozitiv.
  • Am gasit cutia de pe virful Cindrel. Multumesc.
  • Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective. Dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa.
  • Am gasit cutia in trecere prin Sibiu. Jurnalul original este plin.
  • Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac. V-ul care s-a lipit de estul din indiciu il declaram neavenit si, ca atare, nul.
  • Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut. Cum ne-am revizuit presupunerea, acceptand ideea ca n-am gasit abriul corect, n-am comunicat pe site-ul jocului cutia pusa de noi.
  • Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.
  • Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Geocutia este foarte usor de gasit, mai greu de scos insa din ascunzis.
  • Din cate observ eu, poza atasata este facuta pe partea din sud-vest a lacului. Iar ascunzisul se afla pe partea din est, intr-o zona mai greu accesibila.
  • Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Despre istoria numitei si Capela de localnici, putem spune ca a disparut in timp.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mlastinile Satchinez? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Timis, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!