Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Paradisul Verde

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel

Paradisul Verde..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Paradisul Verde - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Padureni 6 Lacul Padureni
Lacul Padureni 6
Lacul Cuiejdel 6 Lacul Cuiejdel
Lacul Cuiejdel 6
Bodyguarzii Cabana Ciucas
Bodyguarzii
Biserica Bradu-Buzau manastirea bradu
Biserica Bradu-Buzau
Biserica de lemn din Papauti - 3 biserica lemn papauti
Biserica de lemn din Papauti - 3
No comment Harghita Bai
No comment
Stana pe versantul estic al Zarnei zarna vrancei ghelinta
Stana pe versantul estic al Zarnei
Valea Uzului Valea Uzului
Valea Uzului
Harghita Madaras 2 Muntele Ascutit Harghita Madaras
Harghita Madaras 2
Zidul de incinta nicolesti biserica
Zidul de incinta

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Paradisul Verde!

>>> Vizitati Paradisul Verde si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sacalaz, se afla la 0,86 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sacalaz: 7
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cheile Carasului Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Lacul Ghioroc, numit si Litoralul de acasa sau Oceanul de la Ghioroc, se afla la 22 km distanta de Arad. A fost amenajat pe teritoriul unei foste cariere de nisip, in scopuri turistice.
Minis De fapt, este acoperita doar de putin pamant, putand fi usor gasita si de trecatori. Primul cache gasit de noi.
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale. Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad.
Castelul Bohus Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea. Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Poiana cu narcise de la Rovina.
La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli. Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Pictura murala Timisoara Cea mai mare pictura murala din Romania se afla la Timisoara, pe splaiul Nicolae Titulescu, pe fatada cladirii unui fost siloz. Pictura a fost realizata in anul 2019, si este dedicata Revolutiei din decembrie 1989.
Movila Sisitac (Sisitak) - Sanpetru Mare.
Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
A fost construita in anul 1940, a functionat pana in anii 1950, dupa care a fost sechestrata de statul roman. Moara Borzak cu instalatie originala intacta, azi muzeu de istorie industriala, se afla in satul Variasu Mare, la numarul 59-60.
Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia. Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang.
Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Cetatea Soimos Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos.
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic. Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Drumul Golgotei Radna Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. Am gasit geocutia. Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna.
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Atractii inedite - Judetul Timis
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Paradisul Verde
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie. Multumim pentru ascundere.
  • Am participat impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa lacul Culpiu la o mica excursie de cautat geocutii. Deoarece am pierdut mult timp la ascunzisul din Ceuasu de Campie, am avut timp doar sa mai caut doar o singura geocutie pana la inserare.
  • Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Avand in vedere ca acest ascunzis iarna este mai expus, deocamdata nu voi ascunde acolo o noua cutiuta.
  • Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ceea ce m-a facut sa schimb cutia in alta parte.
  • Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.
  • Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Geocutia era in buna stare, nefiind o problema gasirea ei.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori.ro au o mare problema, sunt rotite.
  • Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Nu toti iubesc insa muntele, deoarece la locul ascunzisului erau ascunse doua bidoane de plastic.
  • Am gasit geocutia, cu zozo si malna.
  • In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Chiar daca tubul a fost bine inchis, se pare ca ursul a simtit urmele, pelicula fina de crema de pe cutie si am gasit cutia distrusa.
  • Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Intreaga parte de intrare trebuie periata pentru a gasi ascunzisul.
  • In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri. Nici plantele nu vor sa ramana in urma-acum au soare, nu sunt frunze in copaci.
  • Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu. Avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
  • Am gasit geocutia de pe Muntele Mic. Prima data am cautat fara GPS, dar n-a mers.
  • Gasita in stare buna. M-am urzicat de vreo 5 ori.
  • Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
  • Am cautat dupa coordonate fara succes. Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
  • Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini ciobanesti.
  • Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Am trecut de multe ori pe acolo, dar nu am reusit sa ajungem din diferite moive (si oricum nu stiam unde se afla.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. O cutie pusa la Manastirea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei).
  • Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata.
  • Am gasit azi cu usurinta, geocutia. Am pus un puzzle kinder si am luat un diapozitiv.
  • Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Multumim pentru ascunzis.
  • Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Paradisul Verde? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Timis, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!