Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Argamum

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Argamum

Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Argamum - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pe hartie plan inclinat Covasna
Pe hartie
Catargul Belvedere Ghilcos Muntele Ucigasul punct panorama
Catargul
Cetatea
Cetatea
Valea paraului Ditrau Pasul Rez nyaka Muntii Giurgeului
Valea paraului Ditrau
Izvorul amenajat Apor Baile Tusnad izvor Apor Mikes
Izvorul amenajat Apor
Apa nu inseamna nimic Remetea fantana intelepciunii izvor apa minerala
Apa nu inseamna nimic

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Argamum!

>>> Vizitati Cetatea Argamum si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jurilovca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,24 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Jurilovca: 8
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Argamum?
(detalii dupa autentificare)
Gura Portitei la 9,2 km. Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Cetatea Enisala la 16,1 km. Istoria cetatii si a asezarii din apropiere este ilustrata si de denumirile pe care aceasta le-a avut. Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heraclee sau Heraclia) se afla la 2 km de localitatea Enisala, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag.
Muzeul de arta orientala Babadag la 22,7 km. Este gazduit in Casa Panaghia, fosta scoala pentru copiii turcilor si tatarilor in prima parte a secolului XIX. Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6.
Cismea cu apa nepotabila Babadag la 22,7 km. Aceasta cismea se afla la iesirea din Babadag spre Tulcea, pe strada Republicii. Cismeaua a fost construita de catre Hasan, fiul lui Ahmed, la inceputul secolului al XVII-lea.
la 22,8 km. Mormantul lui Gazi Ali Pasa se afla in curtea geamiei din Babadag. Este o cladire avand o forma hexagonala, ce dateaza din secolul al XVII-lea.
la 22,8 km. Geamia turceasca din Babadag fost construita la inceputul secolului al XVII-lea de catre Ali Gazi Pasa. Cladirea este monument de arta musulmana, are un pridvor monumental cu arcade, iar langa se afla un minaret inalt de 21 m.
la 22,8 km. Apa izvorului este folosita de catre pelerinii musulmani pentru spalarea rituala. Cismeaua Kalaigi se afla langa zidul cladirii geamiei turcesti din orasul Babadag.
Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag la 23 km. Se pare ca are mormante si mausolee in mai multe locuri din lume, iar explicatia ar fi ca este un exemplu in ochii publicului de azi. Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede se afla in orasul Babadag, pe strada Macin numarul 11.
Fortificatia Babadag la 23,2 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
Casa cu papusi Babadag la 23,6 km. Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261. Numele orasului Babadag (in trecut Babatag) vine din limba turca si inseamna Muntele Tatalui.
la 24,2 km. Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu la 25,4 km. Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
la 27 km. A fost parasit de ultimii lui locuitori in a doua jumatate a secolului al VII-lea post Chr. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
Biserica ingropata Istria la 27,3 km. Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Numele turc al localitatii in traducere inseamna Nasuf cel Negru, Nasuf fiind intemeietorul satului.
Cetatea Ibida Slava Rusa la 29,5 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava. Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa, si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
Rezervatia geologica Agighiol la 31,1 km.
la 32,3 km. Intre malul din vest al lacului si drumul judetean DJ226 se afla ruinele fostei statiuni balneoclimaterice Baile Nuntasi, azi in paragina. Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol.
la 33,1 km.
la 33,4 km. Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi. Acces din drumul judetean DJ226, spre est, pe un drum de pamant.
Ruinele cetatii Halmyris la 35,9 km.
Cismeaua din Cogealac la 37,9 km. Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua din Cogealac se afla in partea de sud-vest a localitatii, pe strada Morii, in apropierea drumului judetean DJ226B.
Biserica catolica din Malcoci la 42,4 km. Satul Malcoci a fost infiintat in anul 1843 de 25 de familii germane, care purtau numele stramosilor lor originari din Alsacia, Valea Rinului, Baden, precum Weideman, Klein, Kress, Frank, fiind primul sat german catolic din Dobrogea. Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
la 43,5 km.
la 43,6 km. Atrag atentia 9 troite dispuse in zig-zag pe panta unui deal din incinta, traseul lor inchipuind Drumul Crucii si conducand la un paraclis central. Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu. Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006.
Parcul Cismea Corbu la 43,7 km. Localitatea este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus.
Dealul cu bujori Ciucurova la 44,6 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
la 44,6 km. Pentru masivitate, vigurozitate si zveltete, pentru salbaticia reliefului isi merita renumele de munte, chiar daca are doar 333 m. Este o aparitie insolitã in peisajul muntos al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
Manastirea Colilia la 44,7 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
la 45,1 km. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi. Cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata, varsta caledonica circa 600 milioane de ani.
Pestera de la Moara Dealul Consul la 45,8 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
Geamia din Gradina la 46,1 km. Geamia si minaretul din sat se afla in centrul localitatii, minaretul se inalta intre cladirea veche si noua a geamiei. Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Pestera de la Stanca Dealul Consul la 46,4 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
Obiective cultural-istorice - Judetul Tulcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Argamum
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Baile Cibre - Frumoasa Din nou aici, dar noul ascunzis este gol!. Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul. Am cercetat cu mult sarg locul cu pricina.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Recomand. Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Precizia GPS-ului este destul de mica datorita vegetatiei si peretelui de stanca la baza caruia este ascunsa cutia.
  • Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Am stat cateva zile in Cheile Varghisului, am parcurs cateva trasee, am vizitat Pestera Mare de la Meresti (Orban Balazs) si am primit la randul nostru vizita unui urs, in fuga, este drept.
  • Cimitirul Eroilor Sovietici - Targu Mures Ascunzis bine ales. Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. Pe baza informatiei ajutatoare ascunzisul poate fi identificat chiar si fara gps.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos Atractiile Racosului. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
  • Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :). Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe com) gasesc aceasta cutiuta si se semneaza, dar pe site se logheaza dincolo.
  • Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Lacul fabricii de caramida - Targu Mures Ultimele zile ale iernii. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Cei drept, una nu foarte serioasa.
  • Lacul Vulturilor - Muntii Siriului Confirmare esec. Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intre scandurile gardului n-am gasit decat un cpat de bat ce obtura un spatiu gol.
  • Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi. Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Vazand ciobanul si turma de oi care se odihneau chiar langa ascunzis, langa capatul sudic, am decis sa urc mai intai pe dealul Bugeac.
  • Viscri Viscri. Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Am gasit cutia in stare buna. Cum am ajuns la ea, si cum am coborat, este subiect de roman.
  • Turnul Olarilor - Sibiu Bine fixata. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Capela din Deal - Bancu Capela din Deal - Bancu. Despre capela din Deal n-am reusit sa aflam mai nimic. Pe frontispiciul ei apare inscris anul 1833.
  • Cetatea Melcului Explicatie. Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Astfel au fost precizate coordonatele punctului de pornire Cetatea Barabas, unde a fost ascunsa o prima geocutie.
  • Podul Minciunilor Am gassit cutiuta. Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Via ferrata Pericolul Caprei - Harghita Madaras Prima data pe un traseu de via ferrata. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Recomandabil vara doar autoturismelor de teren.
  • Baile Dugas 2 - Danesti Geodomeniul furnicilor. Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Am gustat din apa care curge din izvorul aflat in apropierea intrarii bailor.
  • Cetatea Brasov La cetate. Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Argamum? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 11 zile!