Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Coltanii Mari

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3044 atractii turistice, 13300 poze si 1437 comentarii)
 

Pixel
Coltanii Mari

Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi. Cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata, varsta caledonica circa 600 milioane de ani.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Coltanii Mari - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Coltanii Mari (in total 8 poze):

Jumatate din versantul nordic
Jumatate din versantul nordic
A doua jumatate din versantul nordic
A doua jumatate din versantul nordic
Dealul Coltanilor
Dealul Coltanilor
Dealul Coltanilor
Dealul Coltanilor

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Coltanii Mari!

Vizitati Coltanii Mari si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Calugareni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,9 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Calugareni: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Valea Mahomencea Casimcea la 8 km
Acces pe drumuri agricole, din dreptul localitatii Corugea, din drumul dintre Rahman si Casimcea. Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare.
Manastirea Colilia

Manastirea Colilia la 9,6 km
Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Geamia din Gradina

Geamia din Gradina la 15,6 km
Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Geamia si minaretul din sat se afla in centrul localitatii, minaretul se inalta intre cladirea veche si noua a geamiei.
Cetatea Ulmetum

Cetatea Ulmetum la 15,9 km
Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Movila Segarcea Pantelimon

Movila Segarcea Pantelimon la 18,3 km
Movila nu apare in Repertoriul Arheologic National. Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B.
Cismeaua din Cogealac

Cismeaua din Cogealac la 20,5 km
Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua din Cogealac se afla in partea de sud-vest a localitatii, pe strada Morii, in apropierea drumului judetean DJ226B.
Izvor Cheile Dobrogei

Izvor Cheile Dobrogei la 20,6 km
Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222. Apa izvorului este captata intr-un bloc din zidarie de piatra, aproape de albia paraului care traverseaza cheile.
Pestera La izvor Cheile Dobrogei

Pestera La izvor Cheile Dobrogei la 20,8 km
Cavitatea este plina cu icoane, cruci, lumanari, picturi religioase, si cu un panou pe care este scris Pestera Pelerinului. Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Cheile Dobrogei

Cheile Dobrogei la 21,2 km
Am facut o tura relaxanta in chei. Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Pestera Babei Cheile Dobrogei

Pestera Babei Cheile Dobrogei la 21,3 km
Pestera Babei se afla intr-un bloc de stanca, in capatul sud-vestic al Cheilor Dobrogei, la iesirea spre Constanta, pe partea stanga. Arheologii au gasit in aceasta pestera oase de animale preistorice, fosile, vetre de foc, si ceramica.
Belvedere Cheile Dobrogei

Belvedere Cheile Dobrogei la 21,3 km
Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Am urcat pe platoul cheilor la belvedere.
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Coltanii Mari
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Oituz-Izvor Canina. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis. Am reusit sa fac fata atacului uneia dintre haitele de caini doar cu ajutorul batului de trekking.
  • Cetatea Melcului - Bicfalau Ascunzis nou langa cetatea Melcului. Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici. Si se pare ca nici nu se mai pot gasi (fiind in geocutia de la presupusa Cetate a lui Barabas de pe Dealul Borzas).
  • Biserica catolica - Zalau Ascunzis inaccesibil. Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte. Este pentru prima data cand ma aflu in acest oras.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Coltanii Mari? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 9 luni si 6 zile!