Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Hazarlic - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Hazarlic, atractii turistice

Lacul Hazarlic..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Hazarlic! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Hazarlic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Miorita, se afla la 3,51 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Miorita: 13
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Hazarlic?
- Cetatea Carsium la 9,2 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium. (geoobiectiv cu geocutie)
- Canaralele din Portul Harsova la 10,1 km.
- Reciful neojurasic Topalu la 15,5 km.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 18,6 km. Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol.
- Orasul de Floci la 18,6 km. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
- Cetatea Beroe la 21,3 km.
- Cetatea Capidava la 24,6 km.
- Coltanii Mari la 25,2 km. Varsta caledonica, cca 600 milioane de ani. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Dealul Alah Bair la 27,1 km.
- Canionul de argila la 27,6 km.
- Cetatea Ulmetum la 28,7 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. (geoobiectiv cu geocutie)
- Manastirea Colilia la 30,4 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia. (geoobiectiv cu geocutie)
- Locul fosilifer Movila Banului la 34,5 km.
- Cetatea Traian la 37,2 km.
- Cheile Dobrogei la 37,3 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei.
- Belvedere Cheile Dobrogei la 37,3 km. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere.
- Pestera Pisica Neagra la 37,3 km.
- Dealul Asan Podisul Babadagului la 37,8 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Varful Secarul la 38,2 km.
- Manastirea Cerbu la 38,7 km. Atrag atentia 9 troite dispuse in zig-zag pe panta unui deal din incinta, traseul lor inchipuind Drumul Crucii si conducand la un paraclis central. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 38,8 km. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Vf.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 38,9 km. Nu are valente peisagistice deosebite, platoul sau somital fiind o poienita inconjurata de padure. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea, nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
- Rezervatia de liliac Fantana Mare la 39,8 km.
- Pestera Casian la 39,9 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 42 km. Pe panta vestica a pasului, sub culme, se afla un vechi cimitir turcesc, zice-se parasit, desi, de la unul dintre locuitori am aflat ca n-ar fi decat neingrijit.
- Locul fosilifer Cernavoda la 42,2 km.
- Lacul Tibrinu la 42,2 km.
- Gura Dobrogei la 42,8 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara.
- Pestera La Adam la 43 km. Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
- Dealul cu bujori Ciucurova la 44,1 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
- Cetatea Ibida Slava Rusa la 44,7 km. In prezent, cetatea este acoperita mai mult de jumatate de satul Slava Rusa.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 45,5 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Locul fosilifer Bujoarele la 45,9 km.
- Cetatea Axiopolis la 46,1 km.
- Lacul Horia Balabancea la 46,5 km.
- Lacul Turcoaia la 47,4 km.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 48,8 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Troesmis la 48,8 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Dealul Consul la 49,6 km. Pentru masivitate, vigurozitate si zveltete, pentru salbaticia reliefului isi merita renumele de munte, chiar daca are doar 333 m.
- Lacul Faclia la 49,6 km.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 49,7 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Lacul Iezer Gheorghe Lazar la 51,3 km.
- Balta Albina la 51,5 km.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 52,8 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 52,9 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului. Geocutia lipseste, dar macar am gasit umbra - Ajungand in muntii Macin, primul geoobiectiv vizitat de mine au fost Pietrele Mariei.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 53,1 km. Chiar langa drum putem vedea un stejar imens, cu circumferinta de 5,5 m. Lipsa geocutie in stejar - Desi m-am invartit in jurul lui, am cotrobait in toate gaurile din stejar, nu am gasit geocutia.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 53,2 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu. Geocutia de la Copacul lui Bezergheanu - Copacul e emblematic si celebru in zona Pietrelor Mariei de langa Muntii Macin.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 53,3 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit! Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 53,4 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura - Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 53,8 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). Eu nu am fost atent - Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.
- Ruinele cetatii Oltina la 55,3 km.
- Lacul Caraburum la 55,4 km.
- Lacul Nuntasi la 55,5 km.
- Cariera Greci la 56,3 km.
- Varful Tutuiatu Muntii Macinului la 56,9 km.
- Lacul Histria la 57,1 km.
- Lacul Tapraichioi la 57,1 km.
- Saua Tutuiatu Muntii Macinului la 57,3 km.
- Izvor Tutuiatu Muntii Macinului la 57,3 km.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 57,5 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Lacul Baciului Rasova la 57,6 km.
- Fortificatia Babadag la 58 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
- Lacul Tasaul la 58,5 km.
- Balta Zebil la 59,2 km.
- Histria la 59,4 km. Chr si a fost parasit de ultimii lui locuitori in a doua jumatate a secolului al VII-lea p.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 59,4 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Macin la 59,8 km. Odinioara inalti, acum foarte erodati, muntii Macin au cel mai inalt varf, varful Tutuiatu cu 467m. Scurtatura.. sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului.
- Varful Sulucu Mare Muntii Macinului la 59,9 km.
- Lacul Babadag la 60,1 km.
- Lacul Sinoe la 60,3 km.
- Saua Sulucu Muntii Macinului la 60,3 km.
- Varful Sulucu Mic Muntii Macinului la 60,5 km.
- Cariera Macin la 60,6 km.
- Crucea celtica Niculitel la 60,8 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 60,9 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului la 60,9 km.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 61,1 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Fantana de leac la 61,1 km.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 61,2 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Lacul Corbu la 61,5 km.
- Manastirea Celic Dere la 61,5 km.
- Locul fosilifer Aliman la 61,7 km.
- Ceasul public Braila la 62,4 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Castelul de apa Braila la 62,8 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Biserica din Telita Frecatei la 63,1 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Cetatea Enisala la 64 km. Istoria cetatii si a asezarii din apropiere este ilustrata si de denumirile pe care aceasta le-a avut: de la Vicus Novus, care se traduce Satul Nou, la Novoe Selo, pe care turcii l-au preluat in limba lor rezultand Yeni-Sale din care a derivat denumirea actuala a satului Enisala. Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit (ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm si ale caror spinari am reusit sa le prind in filmulet - cine are rabdare, sunt mai spre sfarsit :) ) am vizitat Cetatea Enisala pe o caldura de foc.
- Biserica dracilor Ivanesti la 64,4 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Lacul Salcioara la 66,8 km.
- Balta Seaca Movila Miresii la 67,6 km.
- Revarsarea la 68 km.
- Tabia Veche la 68,3 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Hazarlic
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Hazarlic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.