Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Lotrisorului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cheile Lotrisorului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Lotrisorului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spre Ciofronca Ciofronca
Spre Ciofronca
2081 Cetatea Mehadia
2081
Dupa gard Saciova panorama
Dupa gard
Cascada laterala Cascada parau Izvoras Bucegi Sinaia
Cascada laterala
Troita Cheile Dobrogei izvor
Troita
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului
Piatra Pacurarului
Aproape de cazemata Dealul Bugeac cazemate
Aproape de cazemata
Cimitir pe deal Hagota clopotnita cimitir catolic
Cimitir pe deal
Bateti sticla inainte de intrebuintare :) Hosasau izvor apa minerala Elisabeta
Bateti sticla inainte de intrebuintare :)
Panorama Varful Alexandru Soimeni Muntii Ciucului
Panorama
Szent Kristof Geokrety Hotel Szent Kristof
Szent Kristof
Intrarea Pestera Studentilor Piatra Secuiului Trascau
Intrarea

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Lotrisorului!

>>> Vizitati Cheile Lotrisorului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Varatica, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,68 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Varatica: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Manastirea Turnu

Manastirea Turnu la 2,5 km
Cunosteam deja locatia. Am gasit locatia, dar nu si cutia.
Castrul Arutela

Castrul Arutela la 3,8 km
Aam gasit-o, e acolo. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Manastirea Stanisoara

Manastirea Stanisoara la 4,2 km
Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Varful Cozia

Varful Cozia la 4,5 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Varful Turtudanul

Varful Turtudanul la 5,7 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Poarta de Piatra

Poarta de Piatra la 6,3 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra. Poarta de Piatra este una dintre cele opt porti cunoscute pana in prezent in masivul Cozia.
Melcii Doabrei

Melcii Doabrei la 6,4 km
Cheile Cheia

Cheile Cheia la 13,1 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice

Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 13,3 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat. Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Schitul Iezer

Schitul Iezer la 13,8 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Schitul Pahomie Buila-Vanturarita

Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 14,3 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509. Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a infiintat.
Buila-Vanturarita

Buila-Vanturarita la 15,6 km
Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Schitul Patrunsa

Schitul Patrunsa la 16,7 km
Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului. Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.
Muzeul Trovantilor Costesti

Muzeul Trovantilor Costesti la 25 km
GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia.
Rapa Evantai la 25,3 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari. Rezervatia naturala geologica este situata in Subcarpatii Valcii, in bazinul Paraul Sarat, afluent de dreapta a raului Olt.
Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Lotrisorului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului Deocamdata starnit. Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona. Dar m-a starnit si mai mult ascunderea noilor cutii.
  • Sugas Bai Dimineata. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Nu am fost niciodata la Sugas Bai, cu toate ca planuiam de mult timp sa vizitez statiunea.
  • Salistioara - Brad Mersi. Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
  • Rezervatia Valea Iadului - Turia Gradina Herko de pe Valea Iadului. Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad Panorama. Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • Monumentul Siculicidium - Siculeni Se gaseste destul de usor. Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Izvorul Ozsvath Atentie la urcus mai degraba. Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Lotrisorului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!