Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Manastirea Stanisoara

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Manastirea Stanisoara

Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Stanisoara - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Tratament cu namol Craciunel baia baile Dungo
Tratament cu namol
Castrul Arutela - 1 Castrul Arutela
Castrul Arutela - 1
Gura Portitei 8 Gura Portitei
Gura Portitei 8
Accesul interzis Baile Harghita gura mina caolin halda steril
Accesul interzis
Bastion Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe
Bastion
Baile Soszekfurdo 3 Baile Soszekfurdo
Baile Soszekfurdo 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Stanisoara!

>>> Vizitati Manastirea Stanisoara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Serbanesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,78 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe.
Turnuletul cu Poarta Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Are o suprafata de 400 m2 si este impartita in mai multe zone. Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Forest Cinema Porumbacu de Sus
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura. Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
Am gasit cutia, multumesc. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul. Am gasit cutia.
Valchid este o localitate in judetul Sibiu. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Crucea lui Ursache
Poarta sarutului Poarta sarutului, Targu Jiu.
Este resedinta comunei Vurpar. Am gasit triunghiul si cutiuta.
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Buila-Vanturarita Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Microrelieful carstic de la Cetateni Saua Galbenele Muntii Fagaras
Am gasit cutiuta. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS.
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Dealul Gornacelu
Pestera Fundata Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m. Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
Obiective cultural-istorice - Judetul Valcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Stanisoara
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe.
  • Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara. Era si timpul sa caut aceasta geocutie, cea mai aproape si inca negasita de mine.
  • Am cautat dupa coordonate fara succes. Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
  • Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
  • Acest drum m-a intrigat de multa vreme. Acum i-am acordat mai mult timp si asa am descoperit si izvorul, si hotelul si partia de schi.
  • Am umblat mult in zona Magurei Codlei. De pilda, o intimplare din anii 1970-80.
  • Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor.Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.
  • Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Geocutia prezenta urme de condens.
  • Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Un soare bland ne-a insotit cararea, istoria ne-a starnit jalea(transee si locasuri de artilerie).
  • Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor. Tot acolo m-a prins si inserarea, dar nu am putut sa plec, fara sa caut macar o geocutie.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep. Zona era plin cu lume, dar daca stai cu spatele la ascunzis, poti scoate si repune cutiuta fara sa fi observat.
  • Copsa Mare Greseala. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani. Si mai ales nu pe traseul impus de circuitul ascunzisurilor, propus de Trekkingklub.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Nu am putut sa caut linistit. Statea cineva pe banca, si nu vroia sa se miste, sa plece.
  • Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Stanisoara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 1 zile!