Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Piatra Tarnovului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Tarnovului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sicasau Sicasau
Sicasau
Teava izvorului Baile Homorod izvor apa minerala Klotild
Teava izvorului
Pe platou coltani casimcea
Pe platou
Izvor cu apa minerala Ercesi Mohas izvor apa minerala
Izvor cu apa minerala

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Tarnovului!

>>> Vizitati Piatra Tarnovului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Ciungetu, se afla la 7,43 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Troita de la confluenta Cheia-ComarniceTroita de la confluenta Cheia-Comarnice
Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Saua Gruiu Muntii Parang
Balta cu namol Ocna Sibiului
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Dealul Gornacelu
Biserica fortificata BraduBiserica fortificata Bradu
Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Biserica Sfantul Nicolae FantaneleBiserica Sfantul Nicolae Fantanele
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Johanniskirche SibiuJohanniskirche Sibiu
Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Schitul PatrunsaSchitul Patrunsa
Aspectul ce ni s-a parut a fi cel mai interesant, dincolo de izolarea specifica unui asezamant monahal, dar mai putin intalnita in zilele noastre, este aspectul de satuc al comunitatii, chiliile calugarilor fiind casute imprastiate pe pantele Muntelui Patrunsa, existand si un nucleu concentrat in preajma bisericii.
Ruinele castrului roman Comarnicel Lacul Vidra Saua Corbului Masa tacerii
Cetatea Scurta Orlat
In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Geo Negoiu Muntii Fagaras Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Lacul Sadu Gornacel
Gura RauluiGura Raului
Am gasit cutiuta.
CibinburgCibinburg
Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Lacul Canciu
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Podul MinciunilorPodul Minciunilor
Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Aam completat logul si am adaugat ceva in ea.
Lacul Cristian
DaiaDaia
Am gasit cutiuta in copac.
Lacul Iezer
Turnul Zincarilor
Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Cheile CheiaCheile Cheia
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Lacul Negru Ocna Sibiului
Suprafata sa este de 505 m2.
Pestera Arnautilor
Varful CarjaVarful Carja
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Lacul Randunica
Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Varful Badea Muntii Parang
Cetatea CisnadioaraCetatea Cisnadioara
Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai. In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Am gasit cutia ascunsa.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Sfinxul Lainicilor Cascada Lotrisor
Parcul Petofi Sandor SibiuParcul Petofi Sandor Sibiu
Am gasit cutia ascunsa in zid.
Iezeru Mare Muntii Cindrel Pestera Salbaticului
Cetatea TalmaciuCetatea Talmaciu
Am gasit cutia + 2 soareci. Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Biserica catolica Sibiu
Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania.
Saua Chica Fedelesului Cariera Bolii
Cetatea PoienariCetatea Poienari
Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Rapa Evantai
Rezervatia naturala geologica este situata in Subcarpatii Valcii, in bazinul Paraul Sarat, afluent de dreapta a raului Olt.
Cheile Crivadiei
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Poarta Soarelui Lacul Malaia
Lespezi StarLespezi Star
Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Piramidele din valea StancioiuluiPiramidele din valea Stancioiului
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Stanca Coltul lui Damaschin
Biserica evanghelica Turnisor SibiuBiserica evanghelica Turnisor Sibiu
Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Parangul MareParangul Mare
Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Castrul roman de la Bumbesti-Jiu
Panoramic Dino Park Valea Avrigului
Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Lacul Pasari Iezerul Latoritei Pestera Laptelui Lacul Sacel
Pasul Groapa Seaca
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Lac Jiet Locul fosilifer Buzesti
Poarta sarutului
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Tarnovului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget: Ascunzisul e de nota 10 - Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia. Si asta sub ochii intrebatori ai turistilor de peste hotare.
  • Cascada Scaricica - Comanesti: Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Desi afara erau 15 grade Celsius, am avut surpriza sa gasesc cascada inghetata.
  • Fortificatiile din Padurea Rica: Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale). Intai, doua precizari legate de aceasta fraza.
  • Richis: Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Am vizitat biserica si clopotnita cu ajutorul clopotarului.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare: Piatra era la locul ei! - Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • Pestera Huda lui Papara: Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Precizia GPS-ului este destul de mica datorita vegetatiei si peretelui de stanca la baza caruia este ascunsa cutia.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz: Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Podul prabusit si disparut: Podul disparut - Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Am redenumit punctul de interes Podul prabusit si disparut, denumire care reflecta mai bine situatia actuala.
  • Biserica Sfantul Anton de Padova: Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. La fata locului nu ne-a deranjat nimeni.
  • Manastirea Cerbu: Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu. Aici, acum doi ani nu am gasit geocutia.
  • Cheile Baciului: Splendida zi de iarna - Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis.
  • Lacul Mierlei - Sovata: Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Biserica de la Kontumac - Ghimes: Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit. Din pacate insa nu am gasit geocutia, doar (presupusul) ascunzis gol.
  • Casa Rado - Targu Mures: Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa. Ajutat de o buna prietena, am reusit sa gasim cutiuta (de fapt ea a gasit-o).
  • Lacul Poiana Uzului: Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. A fost o surpriza de exceptie pentru care multumim trekkingklubului.
  • Parcul Colina - Cluj: Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Multumim pentru ascunzis.
  • Pe culme - Piatra Soimului - Oituz: Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani. Si mai ales nu pe traseul impus de circuitul ascunzisurilor, propus de Trekkingklub.
  • Cheile Banitei: Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Nu a fost greu sa o gasesc, instructiunea ajutatoare este clara.
  • Cetatea Turia: Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Am parcat pe drumul forestier, vizavi de confluenta cu paraul Cetatii Turia.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: A fost fun - Azi am gasit cutia. Am mai incercat sa o gasesc pana acuma, dar nu am reusit.
  • Cetatea feudala Salasu de Sus: Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Cetatea Rabsonne: Rabsonné vs. Rabsoné - Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Muntele de sare - Praid: O vizita cu gust putin amar - Din pacate vizita la Canionul de Sare ne-a lasat un gust mai putin sarat si mai mult amar. 1 - N-am gasit geoascunzisul desi ne-am invartit ceva-ceva in jurul obiectivului 4.
  • Apold: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Muntele de sare - Praid: Poteca educativa Muntele de sare Praid - Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid. Traseul educational prezinta locuri interesante, formatiuni din sare si bai cu namol sarat.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Lacul Frumoasa - Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Universitatea Babes-Bolyai: On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Canionul Dofteana: Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Cetatea Racu: O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Tarnovului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.