Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Schitul Ostrov

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Schitul Ostrov

Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Schitul Ostrov - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

In spate Valea Seaca Perko Sanzieni
In spate Valea Seaca
Fumul de la combinat Targu Mures lac Fabrica caramida
Fumul de la combinat
Monumentul imparatesei Sisi - 2 imparateasa sisi monument
Monumentul imparatesei Sisi - 2
Groapa colectare apa Santimbru conac Henter
Groapa colectare apa
Monumentul eroilor Magura Ocnei Monumentul eroilor Magura Ocnei
Monumentul eroilor Magura Ocnei
8522 Cheile Runcului Runc Ocolis
8522
Cula Greceanu maldaresti cule
Cula Greceanu
Spre cetãțuie dinspre Tisești/Tg. Ocna Titelca cetatuie dacica
Spre cetãțuie dinspre Tisești/Tg. Ocna
Cheile Duruitoarei 7 Cheile Duruitoarei Bicajelului
Cheile Duruitoarei 7
A doua jumatate din versantul nordic coltani casimcea
A doua jumatate din versantul nordic

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Schitul Ostrov!

Vizitati Schitul Ostrov si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Calimanesti, se afla la 0,43 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Calimanesti: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Agnita Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Lespezi Star Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Lacul Caltun Muntii Fagaras Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc.
Turnul Olarilor Sibiu I found the small box, right like in the description. Am gasit cutiuta.
Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan. Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Biserica fortificata Bradu Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633.
Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto.
Manastirea Turnu Cunosteam deja locatia. Am gasit locatia, dar nu si cutia.
Castelul de lut Valea Zanelor Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste. Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Varful Omu Muntii Bucegi Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Chirpar Am gasit cutiuta.
Nou Neudorf Am gasit cutiuta.
Biertan Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Am gasit cutia.
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Fantanita Craiesei Fagaras Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Izvorul La Botorog Piatra Craiului Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Rezervatia naturala geologica este situata in Subcarpatii Valcii, in bazinul Paraul Sarat, afluent de dreapta a raului Olt. Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Podul natural Banita Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Moardas Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.
Obiective cultural-istorice - Judetul Valcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Schitul Ostrov
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Am gasit-o usor. La acest schit a fost retrasa doamna despina/monahia platonida dupa moartea sotului sau, neagoe basarab.
  • In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa un dialog ham-ham intre catelusa mea, Russia si statuia lui Eminescu, am purces la cautarea si gasirea cutiei.
  • Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela. M-am intors din drum, pentru a gasi macar geocutia ascunsa langa schitul Ostrov.
  • Intoarcerea din turul tarii (dupa cutii), dupa o noapte de groaza, in masina, la Balvanyos, alaturi de ursoaica si puii ei. Apa foarte buna, dimineata, o baita superba, apoi da-i cu cautatul.
  • Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Asa cum l-am inteles noi.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Care sunt acele cazuri similare? Pe terenul nostru de joaca procedura pentru punctele de interes este acelasi peste tot.
  • Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. Dar varful Pietrei Mari fiind atat de aproape, in apropiere cu o geocutie negasita inca de mine, am urcat si aici.
  • Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Am gasit comoara de la muntele de aur. E drept, nu era comoara lui Decebal.
  • In apropierea ascunzisului, m-am intalnit cu un agent de paza si cainele lui. Probabil am fost suspect, cautand prin zona.
  • O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). In - bricheta, Out - bricheta.
  • Multumesc pentru consolidarea ascunzisului. Am inteles insa un lucru important, ca o cutie poate fi usor de ascuns vara si greu de gasit iarna.
  • Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa.
  • In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad. Am pus cate o geocutie noua.
  • A doua geocutie gasita.
  • Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Intre timp padurea de pini a fost afectata de capriciile meteo, doboraturile de arbori afectand cararea tematica.
  • Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Este un loc de neuitat.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Am gasit geocutia.
  • POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Am pus o geocutie si pe Varful Mare de pe care nu numai dupa parerea mea putem bucura de cea mai detailata priveliste asupra Retezatului.
  • Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului. Bineinteles, am nimerit intai Balta Verde (Green Lake, vorba proprietarului).
  • Cutiuta interesanta (3x14.5) intr-un loc si mai interesant.
  • De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Oricum, nu mai aveam destul timp pentru o drumetie mai lunga, pana la inserare.
  • Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru. Din pacate, nu am reusit sa gasesc cavitatea.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Schitul Ostrov? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!