Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Cozia

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2941 atractii turistice, 12962 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Varful Cozia

Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Cozia - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Alee 1 Turnisor biserica evanghelica Sibiu
Alee 1
Capela manastirea Bogdana
Capela
Ceas solar hiperbolic 3 Ceas solar hiperbolic Bolyai Targu Mures
Ceas solar hiperbolic 3
Loc de odihna Tunel Nera
Loc de odihna
Promontoriul cetatii dacice Carlomanesti cetatea dacica carlomanesti
Promontoriul cetatii dacice Carlomanesti
Casa liftului sau turn cu trepte? Targu Mures biserica baptista neterminata
Casa liftului sau turn cu trepte?

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Cozia!

>>> Vizitati Varful Cozia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Draganesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,19 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare. Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Intersectia este marcata de prezenta unei troite. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow. Parc memorial amenajat in memoria jertfei eroice a militarilor americani si in cinstea legaturilor istorice de prietenie, existente intre poporul roman si cel american.
Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Varful Timbalul Mic
Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan. Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Castrul roman de la Bumbesti-Jiu Fereastra Mica a Sambetei Muntii Fagaras
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor.
Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Lacul Trei Stejari
In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean - tot anul, cu telecabina. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Biserica evanghelica Slimnic Cascada Apa Spanzurata
Lacul Carja Muntii Parang Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul. Am gasit cutia.
Padurea Barcul Rosu Sibiel Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Pe pagina fiecarui ascunzis, pe partea dreapta, gasesti intr-o casuta separata locurile din apropiere, cu distantele aferente. Foarte frumos fotoreportaj. De ceva vreme doream sa-l vizitez.
Am gasit cutia. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Castelul Peles
DinoParc Rasnov Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala.
Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Casa Andrei Otetea Sibiel Cetatea Cugir
Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Am gasit cutiuta.
Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Cozia
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Lacul Suta La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime. Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. Am intrat din soseaua cautata si gasita intr-un tarziu, spre lac, pe un drumeag ce ne-a dus mai departe de lac.
  • M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia. Noroc cu peisajul inaltator, Ciucasul fiind usor de recunoscut din multe zari, nu si invers.
  • Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum.
  • Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc. Probabil cea mai frumoasa perioada a anului pentru culoarea verde.
  • Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Astfel ca ascunzisul a fost distrus, iar cutia, bineinteles, a disparut.
  • Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Sub Varful Lepsa Varful lepsa e sub el - bis. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . Multumim .
  • Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Este un loc de neuitat.
  • Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. In acest timp am trecut de mai multe ori pe aici, cautand un ascunzis bun pentru o geocutie.
  • Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Frumos loc, interesanta Gaura. Usor de gasit cu o echipa numeroasa.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter Ciuperca de piatra ascunsa. Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. Multumim.
  • Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere. Doar informatia de inaltime a GPS-ului m-a deranjat.
  • Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. La o inaltime potrivita, un piton ne ajuta la catarare.
  • Cetatea Liteni Speo 2009. Am gasit geocutia ascunsa la Cetatea Liteni, cu ocazia participarii la Congresul National de Speologie 2009 Cluj.
  • Dealul Dracoaia Eroare. In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Cetatea de pamant uitata Cetatea Mihaileni?. Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Din pacate nu se fac precizari legate de acest punct.
  • Nice.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Cozia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 12 zile!