Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Magura Odobesti

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13492 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Magura Odobesti

Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Magura Odobesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Magura Odobesti:

Spre Magura Odobesti dinspre nord
Spre Magura Odobesti dinspre nord
Releul TV de pe Magura Odobesti
Releul TV de pe Magura Odobesti
Vedere de pe Magura Odobesti spre est
Vedere de pe Magura Odobesti spre est
Vedere de pe Magura Odobesti spre vest
Vedere de pe Magura Odobesti spre vest

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Magura Odobesti!

Vizitati Magura Odobesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Burca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,2 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvorul de sub drum Burca la 6,2 km
In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum. Izvorul, a carui zona este sub constructie, se afla vizavi de intersectia strazilor Vrancei si Parcului.
Fosta Manastire Mera

Fosta Manastire Mera la 10 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Poarta Dracilor Valea Milcovului

Poarta Dracilor Valea Milcovului la 11,2 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia. Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane

Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 12,8 km
In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu.
Groapa Deleanului

Groapa Deleanului la 16,5 km
Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Manastirea Dalhauti

Manastirea Dalhauti la 18,2 km
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Mausoleul de la Marasti

Mausoleul de la Marasti la 20,1 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Monumentul Victoriei Tisita

Monumentul Victoriei Tisita la 20,2 km
Am cautat dupa coordonate fara succes.
Piatra Hagiului

Piatra Hagiului la 21,1 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Manastirea Cotesti

Manastirea Cotesti la 23,9 km
Date certe despre istoricul ei nemaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Varful Observatorul lui Averescu

Varful Observatorul lui Averescu la 24,1 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti

Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 25,9 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici

Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 26,1 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Asezarea geto-dacica de la Poiana

Asezarea geto-dacica de la Poiana la 27,9 km
Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Cascada Putnei

Cascada Putnei la 28,4 km
Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Magura Odobesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Curtea Domneasca - Targoviste Gaina moarta din parc. Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Carta Vom reveni cu mai multa imaginatie. Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
  • Partia Csipike - Harghita-Bai Partia Csipike - Harghita-Bai. Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica. Se fac lucruri frumoase din lemn in aceasta zona, dar fara un tratament contra trecerii timpului (antifungic, antisolar, etc.
  • Campurile de lapiezuri La culesul murelor si al cutiilor. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Poarta Schei Poarta Schei. Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Impresionant. Am trecut prin Racos la intoarcerea dintr-o delegatie la Targu Mures. Era dupa-amiaza tarziu, si am reusit sa vizitez aceasta cutie, dar la crater n-am mai ajuns.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe Orarul muzeului la sfarsit de saptamana. Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Magura Odobesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 23 zile!