Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Magura Odobesti

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Magura Odobesti

Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Magura Odobesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Magura Odobesti:

Spre Magura Odobesti dinspre nord
Spre Magura Odobesti dinspre nord
Releul TV de pe Magura Odobesti
Releul TV de pe Magura Odobesti
Vedere de pe Magura Odobesti spre est
Vedere de pe Magura Odobesti spre est
Vedere de pe Magura Odobesti spre vest
Vedere de pe Magura Odobesti spre vest

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Magura Odobesti!

Vizitati Magura Odobesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Burca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,2 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvorul de sub drum Burca la 6,2 km
In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum. Izvorul, a carui zona este sub constructie, se afla vizavi de intersectia strazilor Vrancei si Parcului.
Fosta Manastire Mera

Fosta Manastire Mera la 10 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane

Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 12,8 km
In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu.
Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare

Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 13,3 km
Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona.
Focul Viu Andreiasu de Jos

Focul Viu Andreiasu de Jos la 14,9 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Groapa Deleanului

Groapa Deleanului la 16,5 km
Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
Casa Babei Vrancioaia Barsesti

Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 18,8 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Mausoleul de la Marasti

Mausoleul de la Marasti la 20,1 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Monumentul Victoriei Tisita

Monumentul Victoriei Tisita la 20,2 km
Am cautat dupa coordonate fara succes. Cutia este la locul ei si ne-am scris deja numele in ea, iar celelalte portdrapeluri sunt goale.
Piatra Hagiului

Piatra Hagiului la 21,1 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Fantanile cu cumpana Paunesti la 22,9 km
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana. In total 30 la numar, au o vechime de pana la 200 de ani, majoritatea lor sunt folosite si azi de localnici.
Manastirea Cotesti

Manastirea Cotesti la 23,9 km
Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720). Date certe despre istoricul ei nemaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
Varful Observatorul lui Averescu

Varful Observatorul lui Averescu la 24,1 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Stramtura Cozei

Stramtura Cozei la 25,2 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici

Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 26,1 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Magura Odobesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Poarta Schei Eee am fost james bond :). Noi suntem doua persoane care ne-am pornit pe cautat. La cutia de la Poarta Schei am asteptat sa plece niste turisti care faceau poze.
  • Izvorul geografic al Trotusului Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti. Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Duminica trecuta am pornit prea tarziu, si s-a intunecat inainte sa ajung la locatie.
  • Sicasau Felicitari pentru ascunzis. Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc O seara minunata. Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Biserica unitariana - Sanpaul Castrul roman si castelul Kornis. Castrul roman din Sanpaul a fost la sud de biserica unitariana, dar acum nu mai exista nicio urma acolo. Castel Kornis a fost in zona de sud a satului Sanpaul, dar in 2004 a fost demolata chiar si cladirea ulterior construita pe acel loc.
  • Cheile Dofteanei Lipsa de experienta, bat-o vina!. Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Lacul Balea Multumesc. Multumesc pt ascunzis.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Magura Odobesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!