Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Paraul Bozu - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Paraul Bozu, atractii turistice

Paraul Bozu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Paraul Bozu! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Paraul Bozu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Prisaca, se afla la 1,02 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Paraul Bozu?
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 8,9 km. Circa 30 km est de Focsani.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 9,9 km. Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 12,1 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Stramtura Cozei la 12,8 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
- Magura Odobesti la 12,8 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Groapa cu pini Coza Tulnici la 13,6 km. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 13,8 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Balconul de pe Piatra Ursului Muntii Vrancei la 14,7 km.
- Cascada Pastaia Muntii Vrancei la 14,9 km.
- Fosta Manastire Mera la 15,1 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Piatra Hagiului la 15,4 km. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
- Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 15,7 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
- Cascada Putnei la 16,6 km. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil. Prima cutie geotrekking gasita de noi. Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
- Padurea Verdele Cheile Narujei 2 la 16,7 km.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 16,9 km. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona, lacul s-a format pe cea mai larga dintre treptele unei uriase si stravechi alunecari de pe versantul nordic al Dealului Motocu Mare.
- Saua Geamana Muntii Vrancei la 17,8 km.
- Izvorul La Uluce Muntii Vrancei la 18 km.
- Cheile Tisitei la 18,1 km. Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Transformare POI. Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator, deci la mine :-) urmand sa creez pagina unui ascunzis nou, sau sa transform un POI intr-un ascunzis traditional, dupa caz. Ti-am urmat sfatul. Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Raspuns. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes.
- Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 18,2 km. Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil .
- Cascada din Horn Muntii Vrancei la 18,7 km.
- Mausoleul de la Marasti la 18,9 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 19 km. Rezervatia este importanta din punct de vedere geologic si floristic. Cea mai de succes cutie. Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Cheile Tisitei - fotoreportaj. D Am reasezat cutia. M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun, si am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite.
- Arcada Cheile Tisitei la 19 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.
- Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 19 km. Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Versantul in cauza. E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Care versant?. Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei, cautand printre bolovanii care paraeau cat de cat mai . Aprecierea ascunzisului. A
- Cascada Vacaria Muntii Vrancei la 19,1 km.
- Saua Cristianul Muntii Vrancei la 19,1 km.
- Cascada Misina Muntii Vrancei la 19,4 km.
- Mausoleul si Muzeul Soveja la 19,5 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridică sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica, Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei.
- Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei la 19,6 km. Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1.
- Saua Golici Muntii Vrancei la 20,6 km.
- Saua Fantanita Muntii Vrancei la 21,7 km.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 21,7 km. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu. Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
- Biserica de lemn din Straoane la 21,8 km. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective. Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Străoane pe https://www.
- Groapa Deleanului la 22,3 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Varful Bulboace Muntii Vrancei la 22,4 km.
- Lacul Negru Muntii Vrancei la 23,4 km.
- Varful Observatorul lui Averescu la 23,8 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Manastirea Dalhauti la 24,6 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Saua Tisitei Muntii Vrancei la 24,6 km.
- Caldarile Zabalei Zarna Mica la 26,9 km.
- Varful Goru Muntii Vrancei la 29,1 km. Spre deosebire de acesta din urma, aflat pe culmea principala a Muntilor Vrancei, Goru se desprinde ca un picior, scurt, din aceasta si se inalta singular, impresionant prin alura sa greoaie, ca o spinare de porc (hogback).
- Cimitirul german de la Tisita la 29,4 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab. N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
- Padurea Lepsa-Zboina Muntii Vrancei la 29,4 km.
- Izvoarele sarate Jitia la 30,1 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
- Manastirea Cotesti la 30,1 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Crucea Eroilor Poienita la 30,5 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 30,5 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion. Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunziș, să completeze geocutia cu un creionaș, nu mai lung de 8 cm.
- Piatra Matei Jitia la 30,6 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
- Varful Lepsa Muntii Vrancei la 30,7 km. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. A doua vizita. A doua vizita pentru noi la Vf. Varful Lepsa e... sub el!. R
- Sub Varful Lepsa la 31,2 km. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. GeoStana de sub Vf.Lepsa. Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. Varful lepsa e sub el - bis. R
- Masa lui Bucur la 31,5 km.
- Poiana Butuci Muntii Vrancei la 31,7 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
- Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 31,7 km. La schit se ajunge pe un drum asfaltat, până la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 31,8 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, există o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Varful Lacauti la 31,8 km. Geocutia de la statia meteo gasita. Am ajuns aici prin Comandău, în cadrul unei drumeții organizate de Munte și flori -Onești. Cutie cu geokrety. Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Vf.
- Stramtura de la Jitia de Jos la 31,9 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
- Cascada Bucias la 32 km. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias. Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere. Precizari suplimentare. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias. De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru.
- Manastirea Poiana Marului la 32,2 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
- Pasul Musat la 32,4 km. Pasul Musat - 1.
- Varful Magura Casinului la 32,4 km. Magura Casinului, avand 1.
- Monumentul Victoriei Tisita la 33 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita. Cutia de pe . Probabil o alta. Am cautat dupa coordonate fara succes! Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
- Lacul Ograzii la 33,1 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
- Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 33,9 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
- La Ziduri la 34 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
- Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 34,1 km. 443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura, in sensul ca reprezinta un reper esential pentru a nu iesi de pe aceasta culme in cazul parcurgerii ei de la nord la sud.
- Schitul Sarile Bisoca la 34,6 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
- Cascada Fata Moarta la 34,6 km.
- Zidul Uriasilor la 34,7 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
- Varful Zarna Muntii Vrancei la 35,2 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
- Varful Oituz-Izvor la 35,6 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
- Fag sub varful Oituz-Izvor la 35,9 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini. Cum traseul nostru cu plecare din Pasul Ojdula era publicat pe site (muntesiflori.
- Pasul Sanc Muntii Bretcului la 35,9 km. 000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Curatenie si recuperare. Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei). Cutiuta distrusa cu continut umed. Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic. Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie.
- Cascada Lesuntu Mare la 36,7 km.
- Manastirea Bogdana la 36,7 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana. Manastirea este o bijuterie.
- Lacul Calimanesti la 36,8 km.
- Cascada Mata Mare la 36,8 km.
- Cascada La Jghiab la 37 km.
- Lacul Sarile Bisoca la 37,1 km. Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
- Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 37,6 km. Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 37,8 km. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
- Dealul Pilisca Ojdula la 37,8 km. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana.
- Varful Piatra Runcului Zona Oituz Muntii Vrancei la 38 km.
- Valea Lesuntu Mic la 38,1 km.
- Pestera Kolik Ojdula la 38,1 km. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
- Podul lui Stefan cel Mare la 38,6 km. Podul lui Stefan cel Mare. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare. Noul ascunzis are coordonatele N46gr 11min 29,7sec, E26gr 54min 18,1sec, alt. Podul lui Stefan cel Mare. Am gasit.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 38,9 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Monumentul imparatesei Sisi la 39,1 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 39,3 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 39,3 km. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara. Geocutie noua intr-un ascunzis nou. Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia. Pasul Oituz. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu. Zidul in care s-a amenajat ascunzișul l-am găsit dărâmat parțial.
- Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 39,3 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Paraul Bozu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Paraul Bozu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.