Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cheile Cetii

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Cheile Cetii

Cheile Cetii

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Cetii - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Constructie metalica degradata terme romane Dinogetia
Constructie metalica degradata
Pe zidul nordic Dinogetia cetate antica Garvan
Pe zidul nordic
Cabana Varful Ciucas Cabana Ciucas
Cabana Varful Ciucas
5225 ciuperca piatra nemira mica
5225
Babele - 2 Piatra Mare babele ciuperci piatra
Babele - 2
Parc Pseudosphaera
Parc
Podul neterminat Pod prabusit neterminat Gradistea
Podul neterminat
Calut Valea Garbea
Calut
Testoasa? Babele Cocora Bucegi
Testoasa?
Lacul Suta 1 Lacul Suta Miercurea Ciuc
Lacul Suta 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Cetii!

Vizitati Cheile Cetii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Magura, se afla la 1,85 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Monumentul celor doi Bolyai Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis.
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Fantana Rege Targu Mures Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer.
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Lacul Culpiu Am participat impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa lacul Culpiu la o mica excursie de cautat geocutii.
Casa Joseph Bacon Sighisoara Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Piatra Cetii Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Treptele Rakoczi Targu Mures Dimineata pe racoare, mergand spre scoala, am urcat tretele Rakoczi. Am gasit 10 cutiute in oras. Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie.
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Biserica Manastirii Sighisoara Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Concretiuni de Feleac Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Salutari. Este prima noastra comoara gasita.
Piatra Craivei Muntii Trascaului Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o.
Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Ceasul solar hiperbolic Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures Am gasit cutia, un loc foarte bun. In timpul unei plimbari prelungite de sambata seara tarziu, care s-a intins cu o plimbare in jurul gradinii zoologice, am trecut si pe aici. In sfarsit am gasit si eu cutia.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Pestera Studentilor Muntii Trascau :) am gasit-o azi.
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Oul Arsitei Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Casa Jakody Sighisoara Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Turnuletul La Chip Sighisoara Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Danes Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu. Gasita.
Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Piatra Corbului Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Fantana cu troaca Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina.
Casa cu cerb Sighisoara Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Biserica evanghelica Hundorf Viisoara Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Casa Turta Dulce Targu Mures Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Cetii
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis. Datorita unor lucrari de reamenajare, zona a suferit transformari importante.
  • Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
  • Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Un ascunzis bun.
  • Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns. Nu e chiar asa.
  • Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre timp, podul prabusit a fost canibalizat si furat, pentru ca structura metalica a disparut integral.
  • Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Apoi mi-am dat seama ca m-am grabit.
  • Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi. Inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
  • Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Initial pe asfalt, apoi pe o sectiune unde s-au abandonat lucrarile de constructie a drumului.
  • Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei.Pentru cei care vor mai ajunge la cascada atasam cateva fotografii cu aspectul constatat de noi, pentru a mai atenua din eventuala lor deziluzie.
  • Am gasit cutia inca in august.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Foarte ingenioasa ascunzatoarea.
  • Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective. Dar intotdeauna am gasit intrarea in curtea interioara, inchisa.
  • Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Dupa o lunga serie de scari, ajunsi la balconul turnului am inspectat fiecare coltisor al acestuia, pana ce am reusit sa gasim cutiuta.
  • Am gasit geocutia pe la ora 8:00, in drum spre serviciu. Multumesc.
  • Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia. D-l Rusu Carol se ocupa de administrarea locasului.
  • Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Am gasit cutia :-).
  • Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.
  • Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Am gasit cutia, a fost primul meu geocache.
  • Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Pacat ca a venit ploaia, si a trebuit sa ne grabim inapoi.
  • Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Cetii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!