 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |
Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori. Punct de oprire pentru drumeti si ciclisti, loc de relaxare si popas intr-un peisaj rural... Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izvor - Limba - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro: Biserica fortificata din Petriceni (2)  Pictura murala  Intrari in galeriile de mina  Cariera 3  Enisala 7  Farul verde si farul rosu  Traversare strada in forma de sir indian  Vaporas  Turnul lui Csala  No comment  Lac de decantare
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvor Limba!
>>> Vizitati Izvor - Limba si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Limba, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,88 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Limba: 2 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  GR0379 Construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate o include pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
 Rapa Rosie la 5,6 km Am gasit cutia, multumesc. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.  Piatra Corbului la 13,5 km Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.  GR0525 Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
 Calnic la 16,7 km Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.  Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 19,3 km La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.  Cheile Ampoitei la 20 km Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.  Ruinele bisericii reformate Benic la 20,3 km Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.  Cheile Galzii Muntii Trascau la 23,2 km Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.  La Pietri Cetea la 24,3 km Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.  Cheile Cetii la 24,3 km Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.  Calcarele de la Valea Mica la 25,8 km Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.  Piatra Cetii la 27,3 km Am depus geokretul geokopacz03. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Izvor Limba in limba maghiara - magyarul: Forrás Lombfalva
Valori naturale - Judetul Alba * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Izvor
- Localizare pozitie pe harta Limba
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Turnu Rosu din Boita Felicitari pentru gasirea ascunzisului. Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Mai mult decat atat, nici gasirea geocutiei nu este obligatoriu.
- GR0383 - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
- Lacul de baraj Frumoasa Geotrekking pur (si simplu) la Lacul Frumoasa. Ascunzisul nu poate fi gasit decat cu ajutorul exclusiv al GPS-ului. Frumusetea peisajului impunea includerea Lacului Frumoasa printre punctele de interes ale jocului.
- Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului Despre casalot. Casalotul este un mamifer marin asemanator cu balena, caracterizat prin dezvoltarea mare a capului si prezenta dintilor pe falca inferioara. Denumirea de casalot provine din cuvantul francez cacheau (dinte) sau cuvantul portughez cachola (cap mare).
- Partia Csipike - Harghita-Bai Partia Csipike - Harghita-Bai. Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica. Se fac lucruri frumoase din lemn in aceasta zona, dar fara un tratament contra trecerii timpului (antifungic, antisolar, etc.
- Podul Minciunilor Felicitari pentru gasirea cutiutei. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Din aceasta cauza am ascuns acolo doar o cutiuta mica, care contine doar un creion si cateva foi.
- Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
Ai ajuns in Limba si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|