Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Rapa Neagra

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Rapa Neagra, Mehadia..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Rapa Neagra - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Canionul Oratii 2 Cheia Canionul Oratii
Canionul Oratii 2
Pescari cu barca baraj Zetea Subcetate lac
Pescari cu barca
2683 popasul pasarilor Sanpaul lacuri
2683
Arcada Pestera Stanciului
Arcada
Pod metalic ingust Gheorgheni strada doua poduri drum parau
Pod metalic ingust
Primul gasitor Nascalat stanca turn turnulet
Primul gasitor
Biserica catolica Chileni biserica catolica
Biserica catolica
Punct de belvedere Pestera Sfantul Ioan Casian
Punct de belvedere
Lacul Cuiejdel 3 Lacul Cuiejdel
Lacul Cuiejdel 3
Cetatea Coltesti- TB Tukane express Cetatea Coltesti
Cetatea Coltesti- TB Tukane express
Mal stancos Harsova stanca Mosul Baba
Mal stancos
Copacul uscat Varful Piatra Bardos
Copacul uscat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Rapa Neagra!

>>> Vizitati Rapa Neagra si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Mehadia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,55 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Mehadia: 10
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Locul fosilifer Globu Craiovei la 10,1 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei

Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 13,7 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti

Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 13,7 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti

Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 18,1 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Biserica din Inelet Valea Cernei

Biserica din Inelet Valea Cernei la 18,9 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Morile de apa Eftimie Murgu

Morile de apa Eftimie Murgu la 20,7 km
Intreaga zona este rupta parca din basme. Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 20,9 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti

Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 22 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 22 km
Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Portalul ascuns

Portalul ascuns la 24,8 km

Rapa Neagra in limba maghiara - magyarul: Fekete-szakadék Mehádia

Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Rapa Neagra
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cascada Bigar Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Cetatea Melcului - Bicfalau Ascunzis nou langa cetatea Melcului. Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici. Si se pare ca nici nu se mai pot gasi (fiind in geocutia de la presupusa Cetate a lui Barabas de pe Dealul Borzas).
  • Trophaeum Traiani - Adamclisi Dobrogea e cam saraca la acest capitol. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Prima data am trecut pe langa ea.
  • Grota sulfatara Turia Sfat pentru cautatori. La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Atentie sa nu confundati.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad Masinaria infernala. Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Fara duh spre Leliceni. Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei. Urcand cu bicicleta pe dealul pe care se afla Leliceni, am cam ramas fara duh.
  • GR0224 - Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului. Continutul cutiei este in stare foarte buna.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Rapa Neagra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!