Localitatea Calene (judetul Alba) Resedinta: Cugir. Denumire maghiara: Kalenihavas.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Calene, judetul Alba

Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 44,04 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 47,55 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 31,94 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Gura Raului Gura Raului la 40,37 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 49,14 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 48,83 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Cindrel la 40 km
Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 49,92 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 31,76 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Izvor Limba la 25,91 km
Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 45,56 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 38,76 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 48,78 km
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Cariera de travertin Geoagiu la 22,37 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 45,48 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 31,74 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 48,82 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 48,27 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 44,22 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Lac Jiet la 45,63 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 20,39 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 46,07 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 37,47 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Cetatea Banita la 43,49 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 37,62 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 30,11 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Grupul de case Rusesti Merisor la 45,87 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 20,8 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 32,23 km
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 53,8 km. Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni.
Casa muzeu Fefeleaga Valea Sesii la 52,91 km. Casa memoriala din Valea Sesii, dedicata eroinei nuvelei lui Ion Agarbiceanu, Fefeleaga, se afla la 670 m distanta de locul fostei case, spre vest.
Straja Straja la 59,63 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 58,81 km. Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 58,06 km. Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 57,53 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Traseul Ruinelor Vulcan la 51,34 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Detunata Goala la 52,81 km. Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 55,58 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.