Localitatea Cheia (judetul Alba) Resedinta: Ramet. Denumire maghiara: Remeteiszoros.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cheia, judetul Alba

Piatra Cetii la 4,51 km. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. geocutie Piatra Cetii. A Geokret. Am depus geokretul geokopacz03. Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire.
Pestera Huda lui Papara la 9,14 km. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara. Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Galzii Muntii Trascau la 9,29 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
La Pietri Cetea la 9,44 km. Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la 10,23 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Piatra Craivei. Am urcat azi pe Piatra Craivei. Geocutie noua in apropierea varfului. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva.
Biserica de lemn Ghioncani la 12,12 km. Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Cheile Plaiului la 12,31 km. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 12,51 km. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Pestera de la Poarta Zmeilor la 12,65 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Valisoarei la 12,86 km. Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Ruinele bisericii reformate Benic la 13,82 km. Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Relativ usor de gasit. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia. Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia.
Cetatea Coltesti la 15,37 km. Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. Gasit din intamplare. A La castel in poarta oare cine bate?. Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Fagul imparatului Muncelu la 17,62 km. Fagul imparatului, Muncelu
Varful Ugerului la 17,73 km. Stanca impozantã din capãtul nordic al munþilor Trascãului, vizibilã de pe DN75, între Vidolm ºi Lunca Arieºului. Am gasit azi geocutia. [:D] Mihaela and Robert Blog RucsacDeMunte In: sticker; Out: flag. Vârful oferã o minunatã panoramã asupra vãii Arieºului, asupra stâncilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Colþeºtiului ºi a crestei Ardascheii.
Cheile Ampoitei la 18,47 km. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 19,76 km. Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor. In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o. Am gasit-o azi.
[ Sus ↑ ]
Calcarele de la Ampoita la 20,27 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 20,69 km. Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Mina de campie Muntii Trascau la 20,83 km. Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 21,11 km. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 22,03 km. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Piatra Corbului la 22,31 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cutii. Pai uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie. Cireasa de pe tort. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 22,96 km. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Cheile Runcului la 23,94 km. Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului. Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Varful Mamut la 24,27 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Sacel - Atractii turistice Rascoala Localitati apropiate: Dupa Deal la 2,19 km, Botani la 2,22 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.