Localitatea Ghirbom (judetul Alba) Resedinta: Berghin. Denumire maghiara: Oláhgorbó. Denumire germana: Bimbaum. Alta denumire: Birebum.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ghirbom, judetul Alba

Salasul Boarilor Muntii Trascau la 38,58 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 45,13 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Cibinburg Cibinburg la 35,77 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Cetatea Coltesti Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Cheile Plaiului la 44,05 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Olteni Olteni Ramet la 37,59 km
Satul Olteni apartine de comuna Ramet, se afla la nord de resedinta.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 33,32 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Lacul Austel Ocna Sibiului la 31,97 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 44,29 km
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Monumentul studentilor Monumentul studentilor Aiud la 31,03 km
Monumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 31,98 km
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 49,66 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Baile termale romane Germisara Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Ruina bisericii Din Deal Garbova de Sus la 29,85 km
In cimitirul vechi al localitatii Garbova de Sus, la aproximativ 300 m nord-vest de sat, se afla ruinele unei biserici din secolul al XIV-XV-lea.
Cariera de travertin Geoagiu la 43,13 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 31,83 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 21,83 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 43,41 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 35,5 km
Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 32,05 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 46,22 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 49,17 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 36,17 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 36,92 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Parcul Petofi Sandor In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 31,93 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Biserica catolica Sibiu la 42,35 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 42,66 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 26,8 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Cheile Manastirii Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 31,86 km
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 41,7 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 22,7 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 11,54 km
Piatra Craivii (Piatra Craivei, Piatra Caprei, Apulon) - Craiva, Muntii Trascau
Piatra Craivii (Piatra Craivei, Piatra Caprei, Apulon) - Craiva, Muntii Trascau la 26,8 km
Vurpar Vurpar la 50,66 km. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Palatul Brukenthal Avrig la 60,78 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Brateiu Brateiu la 56,04 km. Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Biserica catolica din Turda la 60,22 km. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Cheile Tureni Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Burgberg Biertan la 62 km. Dealul Cetatii (Burgberg, Burgkuppe) se afla la aproximativ 700 m distanta, spre vest - nord-vest de localitatea Biertan.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 55,59 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.