Localitatea Lunca (judetul Alba) Resedinta: Posaga. Denumire maghiara: Aranyoslonka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lunca, judetul Alba

Biserica catolica din Turda la 29,08 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 27,31 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 29,29 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 4,13 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti la 32,65 km
Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 14,71 km
Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 33,14 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Detunata Flocoasa la 27,46 km
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 21,87 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Mina de campie Muntii Trascau la 8,41 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 11 km
Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet.
Gradina zoologica Turda la 30,74 km
Gradina Zoologica Turda
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 40,06 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 27,61 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Muzeul etnografic Muzeul etnografic Bradesti la 11,93 km
Satul Bradesti (Bredest) apartine de comuna Ramet, se afla la vest - nord-vest de resedinta comunei.
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 31,58 km
Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Lavanda Purple Love Grindeni la 42,53 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Izvor La Caliman Izvor La Caliman Magura la 32,99 km
Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 31,58 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 34,67 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 8,62 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Biserica reformata Turda-Veche la 28,94 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 42,21 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 38,35 km
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 37,56 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 35,76 km
Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea. Am gasit cutia - Au ajuns ceva rozatoare si au inceput sa roada cutia pe o parte. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim.
Cheile Plaiului la 5,79 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 21,05 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
[ Sus ↑ ]
Pestera de la Poarta Zmeilor - Muntii Trascau
Pestera de la Poarta Zmeilor - Muntii Trascau la 3,11 km
Valea Ariesului - Muntii Trascau
Valea Ariesului - Muntii Trascau la 3,15 km
Biserica de lemn din Zimbor la 63,9 km. Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 50,71 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Lavanda Muresan Saulia la 60,11 km. Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Laguna Verde Aghiresu la 52,84 km. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Pestera Prabusita Geoagiu la 62,68 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
La Plese Dancu la 55,42 km. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 54 km. Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 51,05 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 62,97 km. Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 60,53 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Calnic Calnic la 63,12 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 53,43 km. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.