Localitatea Potionci (judetul Alba) Resedinta: Albac. Denumire maghiara: Potoncs.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Potionci, judetul Alba

Muzeul Buciumanilor Muzeul Buciumanilor Poieni-Bucium la 30,01 km
Muzeul Buciumanilor din Poieni-Bucium cuprinde o expozitie etnografica, respectiv un punct de memorie colectiva.
Cupola patrata pe patru coloane Cupola patrata pe patru coloane Abrud la 21,25 km
Trecand pe strada Marasesti din Abrud, atrage atentia o constructie interesanta, care se afla in curtea unei locuinte particulare.
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Piatra Corbului Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 22,2 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 48,36 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 27,89 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 22,19 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Conacul Hollaki Aciuta la 40,67 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 21,7 km
Rosia Montana - Taul Mare
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 43,31 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Biserica de lemn Ghioncani la 37,74 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Izvor La Caliman Izvor La Caliman Magura la 26,52 km
Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Pestera de la Poarta Zmeilor Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 42,65 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 40,71 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Piatra Cetii Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Buteasa Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 31,71 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Poieni-Bucium la 30 km
Biserica ortodoxa din Poieni-Bucium a fost construita in anul 1711-1724, are hramul Inaltarea Domnului.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 40,47 km
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare
[ Sus ↑ ]
Cheile Ordancusei
Cheile Ordancusei la 7,09 km
Pestera Poarta lui Ionel
Pestera Poarta lui Ionel la 7,42 km
Biserica de lemn din Zimbor la 66,84 km. Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 57,27 km. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Izvorul Recea Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 61,39 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Gradina zoologica Turda la 69 km. Gradina Zoologica Turda
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 61,99 km. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Cheile Baciului Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Fabrica de pensule la 64,42 km. Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 55,46 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 62,4 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Crucea Sindului Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 58,84 km. Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.