Localitatea Suseni (judetul Alba) Resedinta: Zlatna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Suseni, judetul Alba

Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 2,39 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cheile Manastirii Cheile Manastirii Valea Manastirii la 30,76 km
Langa Manastirea Ramet, spre vest, se intinde o creasta stancoasa care porneste de la Varful Plesii (Plesa Rametiului) si continua dincolo de Valea Rametiului.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 35,82 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 43,03 km
Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Detunata Goala la 20,82 km
Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 29,19 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 2,48 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Mina de campie Muntii Trascau la 48,26 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 22,04 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 33,48 km
Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 40,05 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Biserica Buna Vestire Biserica Buna Vestire Bucium-Sat la 21,16 km
Cea mai veche biserica ortodoxa din comuna Bucium este cea din Bucium-Sat, care are hramul Buna Vestire, si a fost ridicata in anul 1680.
Calnic Calnic la 38,83 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Muzeul etnografic Muzeul etnografic Bradesti la 31,2 km
Satul Bradesti (Bredest) apartine de comuna Ramet, se afla la vest - nord-vest de resedinta comunei.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 12,03 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 24,8 km
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 15,81 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 6,28 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Cheile Plaiului la 39,8 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 39,35 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Pestera Prabusita Geoagiu la 21,17 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 31,3 km
Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 22,41 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 20,54 km
Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Detunata Flocoasa la 19,57 km
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 10,58 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 48,8 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 28,72 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 44,69 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 18,48 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 19,02 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Izvorul Sfantului Ghelasie Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 31,38 km
Pe locul izvorului, conform traditiei, staretul Ghelasie a savarsit o minume, facand sa izvoreasca apa in vreme de seceta.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 10,76 km
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 21,9 km
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 67,41 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 67,38 km. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Lavanda Garden Calarasi la 63,76 km. In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Cetatea Scurta Orlat la 64,89 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 68,3 km. Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Biserica reformata Turda-Veche la 66,95 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 64,73 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 63,4 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Conacul Hollaki Aciuta la 65,89 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 64,06 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.