Localitatea Tonea (judetul Alba) Resedinta: Sasciori. Denumire maghiara: Toneatelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tonea, judetul Alba

Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 32,41 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 38,66 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 40,05 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 39,28 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Cetatea Blidaru la 32,59 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 30,59 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Cibinburg Cibinburg la 33,59 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 46,1 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 35,06 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 39,75 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Varful Mamut Varful Mamut la 31,09 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 43,15 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 45,86 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 41,14 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 36,34 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 44,74 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel la 28,02 km
Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 42,05 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 45,22 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 41,4 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 42,57 km
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Pestera Prabusita Geoagiu la 32,11 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 20,47 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 43,13 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 46,33 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Cetatea Banita la 42,96 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Cindrel la 32,75 km
Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Rosen Garten Rosen Garten la 45,63 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 29,73 km
Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Varful Carja Varful Carja la 49,24 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 47,23 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 45,99 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 45,26 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 41,82 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 44,01 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 46,97 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 20,56 km
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 34,04 km
Izvorul Plesa Remetiului Izvorul Plesa Remetiului Cotorasti la 57,79 km. Izvorul se afla pe drumul Transapuseana, sub si la est de Varful Plesii (Plesa Remetiului), pe teritoriul satului Cotorasti.
Detunata Flocoasa la 57,28 km. Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 51,71 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 58,08 km. Punctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 67,71 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Casa muzeu Fefeleaga Valea Sesii la 58,81 km. Casa memoriala din Valea Sesii, dedicata eroinei nuvelei lui Ion Agarbiceanu, Fefeleaga, se afla la 670 m distanta de locul fostei case, spre vest.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 66,49 km. Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.