Localitatea Bratia (judetul Arges) Resedinta: Berevoesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bratia, judetul Arges

Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 43,52 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 46,35 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Schitul Ostrov Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Orasul lalelelor Pitesti la 46,51 km
Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 48,96 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 33,01 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 46,97 km
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 46,16 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 39,64 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 37,17 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 36,95 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Canionul Oratii Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 31,7 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 41,54 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Cheia Cheii la 24,25 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
[ Sus ↑ ]
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 27,7 km
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 32,28 km
Rapa Evantai la 56,37 km. Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 53,66 km. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Vama Verde Vama Verde Telega la 67,93 km. Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 66,34 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 59,33 km. Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Tampa Tampa la 64,33 km. Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Cascada Conciului Posada la 51,86 km. Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 66,21 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 64,87 km. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 66,51 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 59,57 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Barajul Paltinu Seciuri la 61,91 km. Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cetatea Talmaciu Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Palatul Brukenthal Avrig la 67,65 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Love Lock Poiana Brasov la 59,12 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.