Localitatea Goioasa (judetul Bacau) Resedinta: Agas.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Goioasa, judetul Bacau

Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 2,91 km. Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja.
Lacul Agas Muntii Tarcaului la 6,48 km. Lacul s-a format in urma unei uriase alunecari de pamant produsa de ploile abundente din anul 2004.
Lacul Asau la 6,53 km. Lacul Asau
Piatra Uriasului de la Asau la 7,15 km. Aparitia stratului la zi se petrece la capatul cozii sud-estice a Muntilor Tarcaului (Culmea Preluca Talharului).
Cascada Supanu la 9,11 km. Exista aici o serie de caderi de apa, iar caderea principala insumeaza aproximativ 10 m, din mai multe trepte.
Grotele militare de pe Muntele Cristes la 9,12 km. 451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Lacul Filigeni Obcina Laposului la 9,87 km. Lacul Filigeni Obcina Laposului
Cascada Scaricica Comanesti la 9,93 km. Spre ea porneste un traseu turistic clasic, candva marcat cu triunghi rosu, ce suie pe valea Supanului, un afluent al Trotusului.
Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 10,28 km. La cateva zeci de metri deasupra albiei ies la zi strate de gresie cladite in felurite moduri, unele putand starni imaginatia, precum Faraonul.
Varful Cotumba Muntii Ciucului la 11,73 km. 252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 11,94 km. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit.
Cascada Nasolea la 13,04 km. Cascada Nasolea
Lacul Poiana Uzului la 14,13 km. Barajul, din beton, cu contraforti, este inalt de 84 m.
Troita Eroilor Cosnea la 14,68 km. Troita Eroilor Cosnea
Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 14,92 km. 553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 14,92 km. Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea
Varful Maguricea Darmanesti la 15,84 km. Varful Maguricea Darmanesti
Izvorul de la Botul Farcului la 15,98 km. Izvorul de la Botul Farcului
Lacul Tarnita Muntii Berzunti la 16,49 km. Lacul Tarnita Muntii Berzunti
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 16,83 km. Ssingurul cu peste 800 m.
Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului la 17,04 km. Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului
Piatra Crapata Munceii Uture la 17,47 km. Piatra Crapata Munceii Uture
Varful Tatalui Muntii Ciucului la 18,49 km. Varful Tatalui Muntii Ciucului
Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 18,53 km. Roman fiind, dar ofiter in armata Imperiului Austro-Ungar, pus in situatia de a lupta impotriva coetnicilor sai, gaseste ca singura solutie dezertarea.
Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 18,63 km. Un drumusor suie in 15 minute la cetate, pe versantul stang al unui paraias ce curge intre Karenta si Sant.
Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 18,78 km. Principalul rol a fost cel de supraveghere a punctului vamal infiintat aici de principele Transilvaniei, Bethlen Gabor.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 18,82 km. Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca
Biserica de la Kontumac Ghimes la 18,91 km. Biserica de la Kontumac Ghimes
Fantana Rece Valea Boros la 19,37 km. Fantana Rece Valea Boros
Altarul Stogul de piatra la 19,59 km. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra.
Camila de pe Munceii Uture la 19,62 km. Camila de pe Munceii Uture
Crucisatorul Munceii Uture la 19,65 km. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 19,69 km. Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare.
Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 20,04 km. Varful Ciudomir Muntii Tarcaului
Stanca cu brazi Stogul de piatra la 20,09 km. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun.
La deget Stogul de piatra la 20,18 km. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 20,22 km. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
La Deget Munceii Uture la 20,23 km. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus.
Varful de la Sipotul lui Motoc la 20,29 km. Varful de la Sipotul lui Motoc
Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 20,41 km. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect.
Piatra Corbu Larga la 20,89 km. Piatra Corbu Larga
Baltile Nemirei la 21 km. Balta mica are dimensiunile de 5o m x 20 m si adancimea, probabil, nu mai mult de 1 m, avand tendinta de colmatare, cea mare este relativ circulara, cu diametrul de cca 70 m, si pare a avea 2-3 m adancime.
Varful Chircus Muntii Berzunti la 21,09 km. La varf se poate ajunge pe mai multe trasee ce pleaca din localitati de pe valea Trotusului - Larga, Pagubeni.
Varful Nemira Mare la 21,3 km. Este permanent in bataia vanturilor, cel mai rece fiind numit, conform traditiei, chiar Nemira.
Piatra Floarei Muntele Stogu la 21,38 km. Piatra Floarei Muntele Stogu
[ Sus ↑ ]
Varful Viscolul Muntii Ciucului la 22,46 km. Dar Varful Viscolul este mai cunoscut, si mai accesibil.
Ochiul Huitoarei la 22,72 km. Aceasta piatra care se umezeste inainte de venirea ploii, este un fel de stanca-meteorolog, barometru natural.
Izvorul geografic al Trotusului la 22,85 km. Izvorul geografic al Trotusului
Saua Nemirei la 23,41 km.  
Canionul Dofteana la 23,6 km. Canionul devine din ce in ce mai interesant, cum il parcurgem.
Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 23,8 km. 664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toți cei din care isi trage apele Trotusul.
Ciuperca de piatra Nemira Mica la 23,8 km. Ciuperca de piatra Nemira Mica
Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la 23,96 km. Feherkoi (Piatra Alba) este unul dintre izvoarele minerale ce au facut, cu decenii in urma, faima Casinului.
Varful Nemira Mica la 24,14 km. De pe micul platou care se afla pe varf avem o vizibilitate completa, in tur de orizont.
Crucea de pe Plaiul Ugra la 24,23 km. Pe plai se poate ajunge fie din gura vaii Boros, prin satul Valea Boros - trecand pe la interesanta Pensiune Valea Boros, fie din Lunca de Sus, unde se varsa Ugra in Trotus.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Falticeni - Atractii turistice Nuci Localitati apropiate: Preluci la 1,96 km, Diaconesti la 2,66 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.