Localitatea Ponoara (judetul Bihor) Resedinta: Bratca. Denumire maghiara: Körösponor. Alta denumire: Ponor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ponoara, judetul Bihor

Laguna Verde Aghiresu la 47,26 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Biserica de lemn Biserica de lemn Ciumarna la 44,9 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 5,36 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 49,49 km
Cucurbata Mare
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 37,05 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 14,4 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.
Moara veche de apa Ginta la 46,29 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 49,44 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 45,9 km
Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania Zalau la 44,41 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 25,58 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 39,83 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 21,03 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
[ Sus ↑ ]
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului la 3,62 km
Valea Iadului - Muntii Padurea Craiului
Valea Iadului - Muntii Padurea Craiului la 9,52 km
Dealul Hoia la 68,16 km. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Conacul Hollaki Aciuta la 68,11 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Izvorul Recea Izvorul Recea la 69,5 km. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera la 61,22 km. Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 65,98 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Conacul din Talagiu la 68,67 km. Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 69,43 km. Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 63,03 km. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.