Localitatea Ponoara (judetul Bihor) Resedinta: Bratca. Denumire maghiara: Körösponor. Alta denumire: Ponor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ponoara, judetul Bihor

Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 44,81 km
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Castrul roman Sutoru la 47,51 km
Castrul roman, Sutoru
Varful Bohodei Varful Bohodei la 25,58 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 38,71 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 37,05 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
La Plese Dancu la 43,6 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Biserica reformata Biserica reformata Zalau la 44,6 km
Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale.
Laguna Verde Aghiresu la 47,26 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 39,83 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara. Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Cladirea Transilvania Cladirea Transilvania Zalau la 44,41 km
Cladirea Transilvania, fostul teatru orasenesc (denumire anterioara Vigado) se afla pe Piata Iuliu Maniu la numarul 5-7. Construita intre anii 1895-1899 in stil eclectic, cladirea este monument istoric avand codul SJ-II-m-B-04992.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 45,9 km
Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 48,5 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 5,36 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 37,65 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 49,44 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Canyonul minune Canyonul Meduza la 28,47 km
Canyonul minune - Canionul Meduza
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 36,99 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Mina evreilor Agarbiciu la 48,1 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
[ Sus ↑ ]
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului
Cascada Boilor - Muntii Padurea Craiului la 3,62 km
Valea Iadului - Muntii Padurea Craiului
Valea Iadului - Muntii Padurea Craiului la 9,52 km
Ruinele cetatii Adrian la 60,79 km. Ruinele cetatii Adrian, Salard.
Padurea de stejar pufos Carand la 65,97 km. Padurea de stejar pufos de la Carand
Biserica romano-catolica Abram la 52,92 km. Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 68,81 km. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 69,11 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 65,95 km. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic la 68,86 km. In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Pomi cu coroana cubica Oradea la 58,35 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 60,18 km. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Cheile Baciului Cheile Baciului la 65,98 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Conacul Hollaki Aciuta la 68,11 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Moftinu Mare - Obiective turistice Drobeta-Turnu Severin Localitati apropiate: Munteni la 2,95 km, Bulz la 3,45 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.