Localitatea Anies (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Maieru. Denumire maghiara: Dombhát. Alta denumire: Dombhátfürdő.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Anies, judetul Bistrita-Nasaud

Tinovul Mare Poiana Stampei la 29,29 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 32,46 km
Stana lui Verticu (Varatic).
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani. Pe creasta care coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 36,21 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 37,64 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 18,09 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 44,93 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Padurea de larice Posmus la 49,59 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 44,95 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Poate fi atins dinspre Lunca Bradului, Gura Haitii, sau Toplita.
Varful Bistriciorul la 37,98 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 31,27 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Stancile Lucaciu Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 34,22 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Saua Diecilor Muntii Suhard la 28,91 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 36,21 km
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 39,42 km
Varful Zespezel la 61,38 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 57,94 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 68,59 km. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Ulita copilariei Toplita la 67,38 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 51,47 km. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Biserica Scroafei Dipsa la 55,45 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 53,46 km. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 63,87 km. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.