Localitatea Hirean (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Milas. Denumire maghiara: Hirántanya.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Hirean, judetul Bistrita-Nasaud

Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 31,39 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 22,53 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Muzeul din Sura Muzeul din Sura Torba la 46,94 km
Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa. Acesta prezinta creatiile regiunilor secuiesti, sasesti si romanesti din Transilvania, precum si obiecte de uz salvate, intr-o serie de sali de expozitie care se completeaza reciproc.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 43,39 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Fosta Judecatorie de plasa Miercurea Nirajului la 42,78 km
Cladirea fostei Judecatorii de plasa din orasul Miercurea Nirajului se afla pe strada Trandafirilor numarul 79. Construita in 1905 in stil secesionist, are codul MS-II-m-B-15723 in lista monumentelor istorice.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 46,37 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 48,37 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Cismeaua de langa parcare a fost fortificata cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 17,23 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 42,35 km
Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita. Localitatea Iernut apare atestata documentar in anul 1257, sub numele de Ranoltu.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 48,68 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 32,12 km
Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Biserica reformata Biserica reformata Bogata la 45,4 km
Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
Parcul central Piata Bocskai Parcul central Piata Bocskai Miercurea Nirajului la 43,13 km
Parcul central din Miercurea Nirajului se afla vizavi de biserica reformata de pe piata Bocskai, dand un caracter distinct orasului. A fost renovat in 2008, cand a fost inaugurata si fantana arteziana.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 27,06 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 31,87 km
In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 46,62 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 26,28 km
Biserica catolica Band
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 29,89 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Casa conductei de apa Casa conductei de apa Targu Mures la 30,95 km
Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara. Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 22,63 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 48,07 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 34,37 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 40,57 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 39,53 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 22,42 km
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 33,01 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 26,34 km
Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865). Plantatia aflata langa satul Bujor-Hodaie (fost Ilies), intre Taul Zaului si Taul Mihesului, este probabil specia Paulownia tomentosa.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 43,73 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Istan tau Istan tau la 19,15 km
Istan tau (Taul Domnului).
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 32,53 km
Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 46,13 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Lavanda Corunca la 36,49 km
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Lacul fabricii de caramida Lacul fabricii de caramida Targu Mures la 34,35 km
In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Lavanda Muresan Saulia la 25,01 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 38,4 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 43,79 km
Podul graniceresc Cosbuc la 60,87 km. In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 69,85 km. Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 69,07 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Baile Turda la 52,97 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 51,19 km. In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 62,46 km. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Dealul cu lavanda Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita. Program pentru vizite in 2025 - In anul 2025 vizitatorii sunt asteptati la plantatia de lavanda din Bezid intre 20 iunie si 6 iulie, in weekend intre orele 10-21, iar in zilele lucratoare intre 14-21.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 64,9 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 53,58 km. Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major.
Biserica reformata Turda-Veche la 54,67 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 59,58 km. Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 56,48 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 59,8 km. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.