Localitatea Breaza (judetul Brasov) Resedinta: Lisa. Denumire maghiara: Breáza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Breaza, judetul Brasov

Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 43,64 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 34,82 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 44,99 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 32,29 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului. Aici se termina creasta nordica.
Lespezi Star Lespezi Star la 28,2 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 45,01 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari. Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 36,97 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 14,47 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 35,74 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului. Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 30,08 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 44,9 km
Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare.
Baraj Oltet la 15,32 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Cheia Cheii la 42,37 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei. Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Canionul Oratii Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 33,75 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 32,67 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Palatul Brukenthal Avrig la 39,47 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 41,83 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Piramidele de la Sona Piramidele de pamant de la Sona.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 44,78 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868). In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Daia Daia la 49,06 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 45,36 km
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 38,53 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Fantana alba Fantana alba la 46,88 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata.
Cheile Mari ale Dambovitei la 42,61 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 22,95 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 32,85 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
[ Sus ↑ ]
Varful Moldoveanu - Muntii Fagaras
Varful Moldoveanu - Muntii Fagaras la 16,45 km
Saua Podragu - Muntii Fagaras
Saua Podragu - Muntii Fagaras la 18,81 km
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 57,14 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 57,48 km. Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 65,48 km. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 66,13 km. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 57,68 km. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 63,46 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 57,56 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 61,85 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 57,57 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 55,68 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 57,52 km. In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.