Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Talmaciu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2953 atractii turistice, 13008 poze si 1421 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Talmaciu

Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Talmaciu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cetatea Gruiul Darii vazuta de sub varf Gruiul Darii
Cetatea Gruiul Darii vazuta de sub varf
Caminul cultural Homorod caminul cultural
Caminul cultural
Pe culmea unde se afla crucea  iacomi cernegura
Pe culmea unde se afla crucea
Piatra Bulbuci 10 Piatra Bulbuci
Piatra Bulbuci 10
Pietrosul Bistritei Pietrosu Bistritei
Pietrosul Bistritei
Profilul unui cap de om Banita pestera Bolii
Profilul unui cap de om

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Talmaciu!

Vizitati Cetatea Talmaciu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Talmaciu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,67 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Talmaciu: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Talmaciu?
(detalii dupa autentificare)
Turnul Spart Boita la 7,2 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Biserica fortificata Bradu la 8,6 km
Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633. Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului.
Cisnadie la 11,5 km
Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Cetatea Cisnadioara la 13,6 km
In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta.
Casolt la 13,9 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta in geam. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 14,1 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 14,2 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 14,6 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB. Depozitele cretacice contin fosile de hipuriti, stridii, echinoderme (arici si stele de mare), amoniti si belemniti.
Rosen Garten la 14,7 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Am gasit cutia. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul.
Daia la 16,6 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Am gasit cutiuta in copac.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 16,7 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejată de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. In drum spre Paltinis, noaptea.

Cetatea Talmaciu in limba maghiara - magyarul: Talmács vára

Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Talmaciu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. :)) Data viitoare o sa ne echipam corespunzator.
  • Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad In loc de Becks, Skol. In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad. Am pus cate o geocutie noua.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Talmaciu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 7 luni si 17 zile!