Localitatea Fantana (judetul Brasov) Resedinta: Hoghiz. Denumire maghiara: Olthidegkút. Denumire germana: Kaltbrunnen.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fantana, judetul Brasov

Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 30,23 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 43,82 km
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului. Acest loc, cu aspect de chei, se afla la nord-est de satul de vacanta Selters (Szeltersz).
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 48,13 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Stanca Veczer Stanca Veczer la 38,03 km
Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. Este cel mai sudic punct al Muntilor Baraolt si este delimitata la sud de raul Olt.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 49,58 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului. Aici se termina creasta nordica.
Stejarii de langa Padurea Oprita Stejarii de langa Padurea Oprita Viscri la 20,5 km
La vest de Viscri, la marginea din nord-est a Padurii Oprite (Verbotener Busch) gasim mai multi stejari cu circumferinta mai mare decat 4-5 metri.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 46,12 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Mercheasa la 11,78 km
Fantana de apa sarata de la Mercheasa se afla la 740 m distanta de biserica satului, spre est, respectiv la 500 m de drumul judetean. Adancimea fantanii este de 4,6 m, coloana de apa din fantana avand o inaltime de 3 m.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 36,94 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 48,19 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 23,19 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 40,36 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 44,55 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn. Langa izvor se afla un bazin pentru baie, amenajare nefunctionala in momentul actual.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 48,19 km
In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 25,22 km
In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m. Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 25,23 km
Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland. Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent.
Castrul roman Comolau Reci la 48,49 km
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Santul cetatii Moacsa la 48,94 km
Santul cetatii de la Moacsa Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 43,39 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 42,68 km
Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est. Apa izvorului este captata intr-un inel de lemn.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 31,25 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare.
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 47,12 km
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni. Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera.
Gorun sub Murgul Mare Gorun sub Murgul Mare Ozunca-Bai la 41,33 km
Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
Biserica reformata Biserica reformata Nicolesti la 30,74 km
Constructia bisericii vechi din Nicolesti a fost inceputa in 1784, si a fost terminata in 1801. Populatia catolica din evul mediu a apartinut de biserica din Vasileni, dar in timpul Reformei Protestante a trecut la religia noua.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 48,29 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 30,6 km
Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 11,49 km
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Castelul Szentkereszty Arcus la 38,18 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 48,4 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 21,83 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 48,84 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 40,21 km
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 8,68 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 40,83 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 43,99 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod. Apa minerala este captata intr-un inel, iar izvorul este acoperit intr-un mod rudimentar.
Fantana alba Fantana alba la 7,16 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 48,24 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 46,02 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 42,44 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
[ Sus ↑ ]
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani
Craterul vulcanului stins de la Racos - Muntii Persani la 11,69 km
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani
Pestera Hotilor de la Apata - Muntii Persani la 13,56 km
Pestera Hotilor de la Apata se gaseste in valea paraului Tepeu, renumit prin aflorimentul de calcare argiloase rosii, foarte bogate in amoniti. Un afluent al paraului se formeaza din apele izvorului alimentat de cursul de apa care vine din galeria pesterii.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 64,8 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 59,55 km. Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 56,12 km. Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 66,7 km. Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 58,59 km. Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 63,15 km. De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Dealul Cetatii Let la 57,08 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Valchid Valchid la 59,91 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Terenul Morii Jigodin la 56,23 km. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 63,57 km. Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Sancraieni Sancraieni la 56,66 km. Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Manastirea Cisterciana Carta la 59,82 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 51,1 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Chirpar Chirpar la 54,97 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Izvorul Baile Jigodin Izvorul Baile Jigodin la 56,47 km. Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 64,87 km. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.