Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Tiborc

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2936 atractii turistice, 12915 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Tiborc

Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Tiborc - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Podul peste Aries spre Vidolm pod Aries
Podul peste Aries spre Vidolm
Papusa Papusa
Papusa
Sapatura arheologica (saua a cautatorilor de comori) cetatea varful comorii bodoc kincsas
Sapatura arheologica (saua a cautatorilor de comori)
Indicator dinspre Sibiel cetatea Salgo Sibiel
Indicator dinspre Sibiel
Cheia se gaseste la nr. 102 Biserica fortificata Mesendorf
Cheia se gaseste la nr. 102
Capatul potecii Cetatuia Calugarii Ceahlau
Capatul potecii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Tiborc!

Vizitati Cetatea Tiborc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Biborteni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,97 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Biborteni: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Moritz Corund Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Izvorul de apa minerala Cetatuia
Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Muntele de sare Sovata In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Varful Harghita Siculeni
Capela Sfanta Ana Intoarcerea din turul tarii (dupa cutii), dupa o noapte de groaza, in masina, la Balvanyos, alaturi de ursoaica si puii ei. Cutia este un must pentru orice geocacher care trece prin zona. Am gasit aceasta geocutie inainte de o ploaie zdravana.
Poiana cu narcise Gurghiu
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare. Unii autori antici afirma ca Helena era concubina lui Constantiu, alti o numesc sotia lui.
Varful Tatalui Muntii Ciucului Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Casa cu cerb Sighisoara Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Biserica catolica Armaseni Numarul locuitorilor satului, conform datelor recensamantului din anul 1992, este 726. Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Varful Gropsoarele Muntii Ciucas Ciucas-Relaxare de la munte. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an.
Mofeta Harghita-Bai
Biserica din Lunga Satul Lunga - tinand de Tg. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Mlastina cea mare Remetea Depozitul de septarii Larga Partia veche de schi Gheorgheni
Varful Pilistea Munceii Intorsurii Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Varful Timbalul Mic
Ochiul Huitoarei Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Fortareata Torokvar
Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci?
Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Crit Multumesc pentru comentariu. Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m.
Biserica unitariana Ocland Am gasit si aceasta geocutie. Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea.
Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos Versantii, constant inalti ai vaii Band, pierd brusc din inaltime in dreptul catunului. Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Saca Mare
Izvorul Postaret Targu Mures Izvorul a secat demult. Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu.
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Scara acoperita Sighisoara Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Bucin Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Am gasit geocutia.
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii. Caracteristica acestor izvoare de apa minerala este ca apele minerale sunt amestecate cu apa dulce, rezultand ape mai slabe, dar eficiente.
Castelul Szentkereszty Arcus Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Gradinita Ocland Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului. Langa cladirea gradinitei, care are peste o suta de ani, se afla un pavilion sau pridvor acoperit, interesant.
Ciofronca Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Piatra Laptelui Muntii Ciucas
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Tiborc
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii. Am ajuns la fata locului, unde am reperat cu usurinta ascunzisul.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Plimbare placuta. Cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie. Multumim pentru ascundere.
  • Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri.
  • Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra Veverita contra sau pro geotrekking. Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Sigur, avand in vedere ascunzisul, trebuia o cutie mai zdravana.
  • Concretiuni de Feleac Multumesc. Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze. Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.
  • Capul Fagului M-am uitat in jos, apoi spre cer. Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta. Am luat-o prin Jigodin, unde am ascuns o geocutie langa biserica catolica.
  • Detunatele Amintiri. Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Ajungeam acolo uluiti de Sarmizegetusa Regia unde petrecusem o noapte foarte aproape de cetate.
  • Pestera de la Poarta Zmeilor Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Gradina Zmeilor Excursie. Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Urlatoarea. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Varful Colos - Muntii Ciucului Scuze si multumiri. Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua. Scuzele sunt pentru ca, desi am avut prilejul, trecand peste Varful Colos in timpul unui traseu parcurs in primavara acestui an, n-am facut eu acest lucru.
  • O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
  • Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Am prins o zi calduroasa, senina si lunga.
  • Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad In loc de Becks, Skol. In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad. Am pus cate o geocutie noua.
  • Satu Mare Cu usurinta. Am gasit azi cu usurinta, geocutia. Am pus un puzzle kinder si am luat un diapozitiv.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod Dupa nas, intuitie, si memorie. Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Dealul Melcilor Excelenta locatie. Am gasit usor aceasta geocutie. Locul e asamanator cu Groapa Ruginoasa din Muntii Bihor.
  • Parcul Colina - Cluj First geocache. Searched and founded. Lucky with my children.
  • Suhardul Mic Victorieee!. Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Tiborc? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 3 zile!