Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Tiborc

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2953 atractii turistice, 13008 poze si 1421 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Tiborc

Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Tiborc - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pestera cu apa minerala Benedek Elek pestera apa minerala
Pestera cu apa minerala
Capra Neagra Varful Omu Omul
Capra Neagra
7928 Targu Mures lac Fabrica caramida
7928
Valea Ierii de la cetate valea ierii
Valea Ierii de la cetate
File de jurnal cetate lempes sanpetru
File de jurnal
Promontoriul cetatii dacice Carlomanesti cetatea dacica carlomanesti
Promontoriul cetatii dacice Carlomanesti

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Tiborc!

Vizitati Cetatea Tiborc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Biborteni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,97 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Biborteni: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cimitirul Zathureczky - Baraolt

Cimitirul Zathureczky - Baraolt la 2,7 km
Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.
Biserica reformata din Talisoara

Biserica reformata din Talisoara la 5,2 km
Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Dealul Crucii la 5,5 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie.
Piatra Gaurita Talisoara

Piatra Gaurita Talisoara la 6,5 km
Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Ulmul din Capeni

Ulmul din Capeni la 7,4 km
Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania.
Biserica reformata din Varghis

Biserica reformata din Varghis la 7,7 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Lacurile de langa Varghis

Lacurile de langa Varghis la 9,8 km
Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica. Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare.
Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici

Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici la 10,5 km
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.

Cetatea Tiborc in limba maghiara - magyarul: Tiborc vára

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Tiborc
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii. Am ajuns la fata locului, unde am reperat cu usurinta ascunzisul.
  • Sub Muntele Uroi Varful Uroi. Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea. Locul unde a fost ascunsa cutia, consider ca este pentru toate varstele.
  • Cheile Dofteanei Gandind cu mintea celui care a ascuns. Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. De exemplu, am cautat odata un ascunzis, si pana la urma am gasit geocutia la mai mult de o suta de metri distanta fata de locul indicat.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Tiborc? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 7 luni si 17 zile!