Localitatea Parau (judetul Brasov) Resedinta: Parau. Denumire maghiara: Páró.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Parau, judetul Brasov

Valea Comorilor Parau. Valea Comorilor Parau
Baile Venetia de Jos. Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
Poarta de piatra Comana de Sus. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Piramidele de la Sona. Piramidele de la Sona
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus. Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Omul de piatra Comana de Sus. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Cascada Tigai Comana de Sus. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Cetatea Fagaras. Cetatea Fagaras
Microcanionul in bazalt Hoghiz. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
Castelul Guthman-Valenta Hoghiz. Cladirea cu un singur nivel se presupune ca a fost construita in anul 1553, iar in secolul al XVIII-lea a fost modificata.
Castelul Haller Hoghiz. Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
Fantanita Craiesei Fagaras. Fantanita Craiesei Fagaras
Biserica ortodoxa Bogata Olteana. Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Baile Fantana Puturoasa Rupea. In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Cetatea Rupea. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare. Prima cutie. Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie. Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Biserica catolica Rupea. Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Biserica evanghelica Rupea. Biserica evanghelica Rupea
Peretele de stanca de langa Rupea. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Vulcanii Noroiosi Baile Homorod. La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach).
Lacurile de la Strandul Codlea. Din oras se ajunge la strand pe poteci turistice cu plecare din zona Maial (triunghi galben), dar si pe un drum asflatat de 1 km ce se desprinde din DN 1 (Brasov-Sibiu) cu 500 m mai sus de intersectia spre Dumbravita (3 km de Codlea). Un strand in renastere. Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Varful Magura Codlei. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Sura cu fereastra Holbav. ).
Moara de apa Homorod. Moara de apa Homorod
Piatra cu belvedere Magura Codlei. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Cetatea Neagra. Avand doar elemente necesare dinpunct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare. Cetatea Neagra. Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei. Am gasit cutia în buna stare, fara dificultate, chiar și în condiții de iarna, cu prilejul unei drumeții mai complexe pe Magura Codlei.
Melcul de la Codlea. Melcul de la Codlea Un loc de aterizare. Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare "circulara" intr-un loc neumblat de mine.
Viscri. Viscri Viscri. Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Craterul vulcanic de la Racos. Exploatare de zgura in trecut, actualmente zona protejata, este un loc ideal pentru amatorii de geologie. Am gasit cutia. Am gasit geocutia. Primul. De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Fortareata lui Mihai. Fortareata lui Mihai
Cimitirul animalelor Eden Codlea. Cimitirul animalelor Eden Codlea
Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Maierus. Este resedinta comunei Maierus.
Piatra Detunata Racos. Piatra Detunata Racos
Biserica fortificata Rotbav. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Tipia Ormenisului Racos. Tipia Ormenisului Racos
Lacurile Rotbav. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
Stanca Ariciul Ormenis. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Cetatea taraneasca Jimbor. Deasupra satului, pe varful dealului, gasim cetatea taraneasca, construita in secolul al XIV-lea, avand rol de aparare.
Cimitirul Jimbor. Cimitirul Jimbor
Ormenis. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos.
Saua Crapaturii Piatra Craiului. Saua Crapaturii Piatra Craiului
Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului. In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare. Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Turnuletul cu Poarta. Turnuletul cu Poarta
Crucea Eroilor Piatra Mica. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Baraj Oltet. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului. Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului
Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului. Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului
Izvorul La Botorog Piatra Craiului. Izvorul La Botorog Piatra Craiului
Varful La Om Muntii Piatra Craiului. Varful La Om Muntii Piatra Craiului
[ Sus ↑ ]
Cetatea Rasnov. Este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania si a fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor. Am gasit. Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul. Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului. Aici se termina creasta nordica.
Cheia Pisicii Piatra Craiului. Cheia Pisicii Piatra Craiului
Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului. Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches.
DinoParc Rasnov. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Cutia pazita de dinozauri. Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Conacul Damokos Araci. Conacul Damokos Araci
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Ulmul din Capeni. Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania. Ceea ce era afara, era si inauntru. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile.
Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Fortificatiile din Padurea Rica. Fortificatiile din Padurea Rica Ascunzisul a fost defrisat. Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Braul Rosu Muntii Piatra Craiului. Poteca nemarcata incepe de la baza Peretelui Central, de unde urca pe un grohotis rosu, de unde si numele.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Pestera Fundata. Pestera a fost descoperita in anul 1954.
Valcele Drumul apelor minerale. Este strabatuta de paraul Valcele. O statiune parasita. Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Caderile de apa ale Paraului Dracului. Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului. Cabana Garofita Pietrei Craiului - Marele Grohotis - Cerdacul Stanciului cruce galbena. Am gasit cu usurinta comoara. Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Ariusd. Ariusd Cutie noua pe Dealul Ciocas. Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Mormantul reginei Reka. Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.
Vila Damokos Akos Valcele. Vila Damokos Akos Valcele
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.