Localitatea Poiana Marului (judetul Brasov) Resedinta: Poiana Marului. Denumire maghiara: Almásmező. Denumire germana: Bleschbach. Alta denumire: Pojen.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Marului, judetul Brasov

Izvorul Honved Izvorul Honved la 44,84 km
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 44,75 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 48,16 km
La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 42,3 km
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Ormenis Ormenis la 48,18 km
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 13,61 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 10,9 km
Panorama spre castelul Bran
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 11,97 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 49,02 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 34,59 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 30,76 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 23,99 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 9,61 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 48,35 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 32,87 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 48,52 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Dacia la 46,63 km
Biserica evanghelica fortificata din Dacia (mai demult Stena) se afla la intersectia strazilor principale ale localitatii.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 26,38 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 46,33 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren.
Poarta Schei Poarta Schei la 21,87 km
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 9,65 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 31,85 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 31,65 km
Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
[ Sus ↑ ]
Piatra Mica - Muntii Piatra Craiului
Piatra Mica - Muntii Piatra Craiului la 6,9 km
Turnul Pietrei Craiului - Muntii Piatra Craiului
Turnul Pietrei Craiului - Muntii Piatra Craiului la 6,95 km
Padina Hotarului - Turnul Pietrei Craiului.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 65,22 km. Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Pasunea cu stejari seculari Pasunea cu stejari seculari Mercheasa la 51,06 km. Pasunea cu stejari seculari poate fi vizitata pe traseul tematic Drumul stejarilor, pentru a afla mai multe despre biodiversitatea locului.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 50,94 km. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Biserica reformata Biserica reformata Ulies la 67,74 km. Biserica reformata din Ulies se afla in marginea estica a localitatii, langa drumul judetean DJ133.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 51,88 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 60,42 km. Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Apold Apold la 69,27 km. Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 55,52 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Ozunca Bai Ozunca Bai la 64,85 km. Murgul Mare, Ozunca Bai
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 62,37 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 67,26 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 63,88 km. Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 67,28 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 62,63 km. Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 62,64 km. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.