Localitatea Zarnesti (judetul Brasov) Resedinta: Zarnesti. Denumire maghiara: Zernest. Denumire germana: Zernescht. Alta denumire: Zernyest.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zarnesti, judetul Brasov

Biserica fortificata Rotbav la 35,94 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 47,93 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 16,16 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Poarta Schei Poarta Schei la 22,61 km
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 7,68 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei. Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 5,44 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 49,38 km
Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 36,84 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 17,81 km
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 41,33 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 10,63 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 19,72 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 26,84 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 8,08 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben. In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 23,94 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cheia Cheii la 20,25 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei. Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 49,12 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
DinoParc DinoParc Rasnov la 12,77 km
La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 49,49 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 12 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 23,7 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripþionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 26,98 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
[ Sus ↑ ]
Piatra Mica - Muntii Piatra Craiului
Piatra Mica - Muntii Piatra Craiului la 4,25 km
Cheia Pisicii - Cabana Curmatura
Cheia Pisicii - Cabana Curmatura la 5,03 km
Cheia Pisicii - Valea Cheii - Cabana Curmatura - Saua Crapaturii.
Dalnic Dalnic la 65,5 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 69,53 km. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 67,03 km. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 59,89 km. Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 50,24 km. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Mercheasa la 56,39 km. Fantana de apa sarata de la Mercheasa se afla la 740 m distanta de biserica satului, spre est, respectiv la 500 m de drumul judetean.
Stejarii de langa Padurea Oprita Stejarii de langa Padurea Oprita Viscri la 58,54 km. La vest de Viscri, la marginea din nord-est a Padurii Oprite (Verbotener Busch) gasim mai multi stejari cu circumferinta mai mare decat 4-5 metri.
Dealul Cetatii Let la 62,8 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 69,49 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Gradinita Gradinita Ocland la 67,33 km. Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 53,43 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Cetatea Hagymas Cetatea Hagymas Ocland la 67,27 km. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 67,1 km. Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 54,79 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.