Localitatea Valcea (judetul Brasov) Resedinta: Sinca. Denumire maghiara: Valcsatelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valcea, judetul Brasov

Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 28,27 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 31,45 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868). In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Turnul Negru Brasov la 33,98 km
Turnul Negru Brasov A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Manastirea Cisterciana Carta la 47,5 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane. Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 49,63 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun. La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa.
Sura cu fereastra Holbav la 15,41 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach? ).
Cetatea Cocorului Sfantu Gheorghe la 47,19 km
Situl arheologic Cetatea Cocorului (Gemvara) se afla la marginea de vest a orasului Sfantu Gheorghe, pe malul geografic stang al paraului Debren. Este vorba de un promontoriu la baza caruia se afla gresie.
Maierus Maierus la 32,07 km
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 45,55 km
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
Daia Daia la 48,6 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 38,08 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea. De la parcare pana la ruinele cetatii Oratia se fac 10 minute.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 32,99 km
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 27,12 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie. Poteca nemarcata incepe de la baza Peretelui Central, de unde urca pe un grohotis rosu, de unde si numele.
Biserica fortificata Rotbav la 30,76 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Batranul Carpatilor Batranul Carpatilor Mercheasa la 37,46 km
Batranul Carpatilor reprezinta prin caracteristicile sale un exemplar unic al speciei Quercus Robur. Stejarul batran de aproximativ 900 ani are o valoare istorica, culturala, ecologica si genetica exceptionala.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 23,1 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 31,84 km
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 48,52 km
Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului.
Necropola tumulara Necropola tumulara Dealul Pietros la 49,01 km
Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 27,34 km
Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe. Cladirea cu un singur nivel se presupune ca a fost construita in anul 1553, iar in secolul al XVIII-lea a fost modificata.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 36,25 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Biblioteca Judeteana Covasna la 48,56 km
La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 25,4 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 28,52 km
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 18,43 km
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate. Avand doar elemente necesare din punct de vedere strategic, servea doar scopurilor militare.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 33,06 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Fantana alba Fantana alba la 26,22 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata.
Lacul Balea Lacul Balea la 46,42 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis. Rezervatia include celmai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m,suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.
Cimitirul Zathureczky Cimitirul Zathureczky Baraolt la 49,6 km
Cimitirul Zathureczky se afla la capatul nord-estic al orasului Baraolt. Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
[ Sus ↑ ]
Piramidele de la Sona
Piramidele de la Sona la 14,42 km
Depresiunea Fagarasului (Tara Fagarasului, Tara Oltului, valea raului Olt).
Pestera Scoicilor - Muntii Persani
Pestera Scoicilor - Muntii Persani la 15,92 km
Casa Breslelor Sighisoara la 59,64 km. Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 69,82 km. Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 57,19 km. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 53,71 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 59,73 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 69,87 km. Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 68,94 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 64,91 km. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 56,99 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Biserica lutherana Biserica lutherana Hetiur la 65,18 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 68,45 km. Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 59,6 km. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 57,16 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Stejarisul de langa Trecatoarea Ulies Stejarisul de langa Trecatoarea Ulies Iasu la 50,72 km. Intre satele Ighiu si Iasu, la sud de Trecatoarea Uliesu, pe Dealul Uliesului, se afla o padure cu stejari seculari.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.