Localitatea Lopatari (judetul Buzau) Resedinta: Lopatari.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lopatari, judetul Buzau

Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 15,73 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Chiojdu Chiojdu la 32,14 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 48,93 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 35,6 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 46,12 km
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Manastirea de la Podul Bulgarului Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 37,5 km
Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 39,92 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 6,58 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 16,34 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti la 40,6 km
Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 14,87 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 18 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 22,53 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 46,48 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 12,64 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 5,98 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 49,44 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 32,65 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 46,86 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 15,68 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Poduri din piatra Saranga la 42,85 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Gaterul vechi de la Gyula la 32,87 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 47,25 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 41,04 km
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 13,68 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 33,32 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 4,99 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 28,24 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 49,42 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 3,09 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Stancile Tohani la 47,64 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
[ Sus ↑ ]
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 2,51 km
Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti la 5,03 km
Grunjul de la Manzalesti este alcatuit din tuf dacitic, care provine din cenusa vulcanica. Se afla in centrul comunei Manzalesti, judetul Buzau, la confluenta paraurilor Slanic si Jgheab.
Biserica de lemn din Straoane Biserica de lemn din Straoane la 61,67 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 66,75 km. Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 65,08 km. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Lemnia Lemnia la 69,4 km. Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia - Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu! - Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Castrul roman Comolau Reci la 65,82 km. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 56,39 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 57,14 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 53,8 km. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 53,2 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 56,9 km. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 66,29 km. Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Dealul Cetatii Let la 59,01 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 66,69 km. Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Balta Dracului Balta Dracului la 50,92 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 58,2 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.