Localitatea Pinu (judetul Buzau) Resedinta: Braesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pinu, judetul Buzau

Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 44,9 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Planul inclinat Planul inclinat la 49,4 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 30,16 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 21,02 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 39,25 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 12,53 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Biserica rupestra Alunis la 6,36 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 45,51 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 13,74 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Muntele de sare Slanic la 48,63 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 23,27 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 24,68 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 41,55 km
Podul suspendat de la Comandau.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 12,32 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 24,74 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 26,46 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 49,9 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 17,77 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 27,71 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 19,31 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Podul catre Nicaieri Matita la 40,07 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 27,88 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 13,08 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 48,96 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 39,49 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 25,75 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 43,39 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 13,76 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 6,16 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 18,05 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 24,47 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
[ Sus ↑ ]
Trovantii din Ulmet
Trovantii din Ulmet la 6,14 km
Gradina navelor spatiale pietrificate.
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 11,47 km
Magura Odobesti Magura Odobesti la 60,12 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 69,29 km. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 69,87 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 63,21 km. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 51,52 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 62,54 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina la 66,12 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 65,26 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
La Ziduri La Ziduri la 50,87 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 54,43 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 67,38 km. Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Vama Verde Vama Verde Telega la 62,97 km. Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Dealul Cetatii Let la 60,12 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Lacul Balta Alba Lacul Balta Alba Balta Alba la 68,3 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
Gradina de lavanda Tiparesti la 56,88 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 62,3 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.