Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Stancile Tohani - Atractii turistice <-- Inregistrare
 

Pixel

Stancile Tohani, atractii turistice

Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa inregistrare, pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanca Burlii de pe Dealul Cristan
Pe Stanca Burlii
Cimitirul vechi din Jigodin
Cimitir acoperit cu tufis
Castelul Julia Hasdeu - Campina
Cutia cu carti
Turn de observatie - Varful Aramei - Cireseni
Scara din lemn
La deget - Stogul de piatra
Stoguri uriase
Campurile de lapiezuri
Lapiezuri 1
Cascadele de la cariera Velnita
Bloc urias de piatra
Varful Oncesti - Muntii Cindrel
Paltinis
Pseudosphaera - Targu Mures
Monumentul
Lacul Suta
Suta II. 4

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stancile Tohani!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Stancile Tohani si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Tohani, se afla la 0,61 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tohani: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stancile Tohani?
(detalii pentru cei cu acces complet)
7,1 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra. - Chilia lui Ambrosie la 9,3 km. - Castrul roman Pietroasele la 10,5 km.
12,6 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
13,9 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Biserica fostei Manastiri Bradu la 15,8 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
18,9 km. Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto. - Lacul Parepa-Manastire la 19,3 km. 20 km.
20,1 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj. In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime.
20,7 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
21,7 km. Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde. 23,7 km. 25,2 km. 26,6 km.
27,1 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice. - Balta Saraturi Salciile la 28,2 km. 29 km. 29,3 km. 31,8 km. 32,6 km. 33,1 km.
33,4 km. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. - Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului la 34,4 km. 34,7 km. - Balta Ratei la 35,3 km.
Valori naturale - Judetul Prahova
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Stancile Tohani
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

 • Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.
 • Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie. Ascunzisul se afla nu foarte departe de drum, si dupa cateva minute de urcus pe deal si cautari printre pietre, veti putea tine in mana geocutia.
 • Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
 • Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Este pe drum cu scari inainte de a ajunge sus cu destul de mult.
 • Foarte frumos locul.
 • POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
 • Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Biserica era inchisa, asa ca nu am reusit sa vizitez si interiorul.
 • Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum si sunt incepatoare si in cautarea de geocutii, dar am gasit-o.
 • Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
 • Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Pe prima, cea ascunsa de mine, am uitat sa o public :-) In fine, noua geocutie este in stare buna, doar ambalajul fiind putin ros de rozatoare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stancile Tohani? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Prahova, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.