Localitatea Bautar (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Baucár.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bautar, judetul Caras-Severin

Taul dintre Brazi la 30,03 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Taul fara fund Pesteana la 19,25 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 34,42 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 18,06 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Campusel la 37,25 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Valul de pamant de la Bucova la 9,2 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 34,65 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 34,54 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Cheile Teregovei Armenis la 41,1 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Pod natural pe Cerna la 20,05 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Lacul Gales Muntii Retezat la 31,06 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 21,29 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 48,36 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 47,76 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
[ Sus ↑ ]
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 37,28 km
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 37,34 km
Cheile Carasului Cheile Carasului la 62,35 km. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 61 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 55,19 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 55,59 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 58 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 53,24 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 62,23 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.