Localitatea Bautar (judetul Caras-Severin) Resedinta: Bautar. Denumire maghiara: Baucár.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bautar, judetul Caras-Severin

Taul Custura Mare Muntii Retezat la 34,46 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 11,43 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Castrul roman Teregova la 43,19 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 34,42 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 35,26 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Taul dintre Brazi la 30,03 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 49,59 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 32,97 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Gurasada Fun Park la 48,94 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Cheile Teregovei Armenis la 41,1 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 46,79 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cariera de marmura Bucova la 10,71 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 34,65 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 48,36 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 49,95 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 20,97 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 25,13 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Varful Papusa Varful Papusa la 31,71 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
[ Sus ↑ ]
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 37,28 km
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 37,34 km
Ansamblul de mori din Mehadica la 57,67 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 62,06 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Cascada Roset la 66,78 km. Cascada Roset (Cociului)
Cheile Banitei Cheile Banitei la 59,3 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Castrul roman Bulci la 64,79 km. Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 55,1 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Straja Straja la 58,22 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Pestera Prabusita Geoagiu la 64,35 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 62,34 km. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.