Localitatea Domasnea (judetul Caras-Severin) Resedinta: Domasnea. Denumire maghiara: Domásnya. Alta denumire: Domasnia.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Domasnea, judetul Caras-Severin

- Pasul Porta Orientalis Domasnea la 2,05 km. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
- Tunelul Ad Orientem Teregova la 3,42 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
- Ansamblul de mori din Mehadica la 6,41 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
- Castrul roman Teregova la 9,61 km. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
- Locul fosilifer Globu Craiovei la 10,76 km. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
- Cheile Globului Globu Craiovei la 11,04 km. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
- Cheile Teregovei Armenis la 12,11 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
- Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 13,28 km. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
- Varful Biliana Muntii Cernei la 13,51 km. Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
- Manastirea Piatra Scrisa la 14,99 km. Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis.
- Cheile Armenisului Armenis la 15,36 km. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
- Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 17,59 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
- Rapa Neagra la 18,85 km. Rapa Neagra, Mehadia
- Biserica din Inelet Valea Cernei la 18,99 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
- Cetatea Mehadia la 19,44 km. Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
- Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 19,45 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
- Lacul Prisaca la 19,79 km. Lacul de acumulare Prisaca
- Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 19,95 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
- Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 21,02 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
- Cascada Roset la 21,63 km. Cascada Roset (Cociului)
- Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 21,72 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
- Triunghiul misterios la 22,56 km. Triunghiul misterios din padure.
- Izvorul Cosustei la 22,68 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
- Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 23,23 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
- Izvorul si stancariile de la Camana la 23,97 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
- Gara Baile Herculane la 25,01 km. Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara.
- Ciucevele Cernei la 26,16 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha.
- Sfinxul Banatean la 27,75 km. Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
[ Sus ↑ ]
- Rezervatia Groposu la 29,59 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
- Morile de apa Eftimie Murgu la 29,69 km. Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite.
- Cheile Corcoaia la 30,05 km. Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
- Sequoiadendron Giganteum la 30,09 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
- Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la 30,81 km. Castanul lui Tudor Vladimirescu - Gornovita.
- Cleantul Gainii Muntele Mic la 33,55 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Toc - Obiective turistice Campani de Pomezeu Localitati apropiate: Canicea la 3,38 km, Luncavita la 4,07 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.