Localitatea Iablanita (judetul Caras-Severin) Resedinta: Iablanita. Denumire maghiara: Bélajablánc. Alta denumire: Jablanica.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Iablanita, judetul Caras-Severin

Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 19,44 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 36,07 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Cleantul Gainii Muntele Mic la 47,55 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Punct belvedere 3 Bahna la 23,88 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 19,4 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 43,79 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 49,4 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 35,66 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 47,86 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 17,57 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Complexul megalitic Muntele Mic la 48,13 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Cheile Teregovei Armenis la 26,65 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Pestera Veterani Dubova la 39,34 km
Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova.
Pestera Fluturilor Dubova la 39,8 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 29,86 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
[ Sus ↑ ]
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 10,37 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 17,19 km
La Oglinda Baltile Meris la 54,03 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 50,58 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Podul turcesc Gradinari la 58,68 km. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Cotul cu Aluni Tismana la 51,36 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 51,07 km. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.