Localitatea Lindenfeld (judetul Caras-Severin) Resedinta: Buchin. Denumire maghiara: Karánberek. Denumire germana: Lindenfeld.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lindenfeld, judetul Caras-Severin

Cheile Teregovei Armenis la 20,27 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 46,42 km
La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Castrul roman Teregova la 22,21 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 49,74 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 43,32 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 20,82 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 46,98 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Ansamblul de mori din Mehadica la 32,79 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 43,28 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Valul de pamant de la Bucova la 48,82 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 47,67 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Dealul Danila Ocna de Fier la 27,66 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Sequoiadendron Giganteum la 21,81 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 17,59 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 18,33 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 33,11 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Complexul megalitic Muntele Mic la 29,67 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 23,26 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Rezervatia Groposu la 2,92 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Locul fosilifer Apadia la 9,6 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 26,93 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Lacul Zervesti la 17,64 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 38,36 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 26,37 km
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Cheile Globului Globu Craiovei la 37,36 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Caras - Muntii Aninei
Cetatea Caras - Muntii Aninei la 20,82 km
Cheile Carasului - Muntii Aninei
Cheile Carasului - Muntii Aninei la 21,11 km
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 63,27 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Lacul Portii Muntii Retezat la 58,78 km. Taul Portii
Campusel la 59,64 km. Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Casa Verde Sasca Montana la 55,7 km. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 55,78 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Taul fara fund Pesteana la 59,37 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.