Localitatea Petnic (judetul Caras-Severin) Resedinta: Iablanita. Denumire maghiara: Petnek. Alta denumire: Petnik.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Petnic, judetul Caras-Severin

Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 26,55 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cheile Globului Globu Craiovei la 3,26 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 24,33 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 45,2 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 47,42 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 13,68 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Cheile Susarei Sasca Montana la 44,88 km
Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 38,64 km
Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Complexul megalitic Muntele Mic la 45,84 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 40,01 km
Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Izvorul Cosustei la 19,83 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 36,83 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 45,52 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Casa Verde Sasca Montana la 45,91 km
Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin.
Cascada Roset la 15,22 km
Cascada Roset (Cociului)
Locul fosilifer Apadia la 49,22 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 40,48 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 32,14 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Ansamblul de mori din Mehadica la 7,09 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Triunghiul misterios la 25,78 km
Triunghiul misterios din padure.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 1,57 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
[ Sus ↑ ]
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 13,31 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 18,29 km
La Oglinda Baltile Meris la 56,8 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cascada Buraul Mare Moldova Noua la 51,76 km. Cascada Buraul Mare se afla in Parcul National Portile de Fier, langa drumul care duce din Moldova Noua spre localitatea Padina Matei.
Varful Papusa Varful Papusa la 65,03 km. Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei la 50,81 km. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 56,19 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.