Localitatea Plugova (judetul Caras-Severin) Resedinta: Mehadia. Denumire maghiara: Ekés.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Plugova, judetul Caras-Severin

Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 28,61 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cheile Teregovei Armenis la 25,75 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Izvorul si stancariile de la Camana la 12,19 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 11,3 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 15,76 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 23,1 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Punct belvedere 3 Bahna la 23,4 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 45,16 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 16,16 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Varful Zascolul Arjanei Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 9,54 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Rezervatia Groposu la 42,51 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 43,81 km
Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 45,92 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Sfinxul Banatean la 14,05 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 5,74 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 32,08 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 31,51 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 49,63 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
[ Sus ↑ ]
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane
Valea Cernei, Sapte izvoare calde - Baile Herculane la 7,92 km
Pestera Salitrari - Muntii Cernei
Pestera Salitrari - Muntii Cernei la 13,45 km
Valul de pamant de la Bucova la 65,42 km. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cariera de marmura Bucova la 61,46 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Castrul Roman Tibiscum la 57,65 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 62,29 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.