Localitatea Floresti (judetul Cluj) Resedinta: Floresti. Denumire maghiara: Szászfenes. Alta denumire: Fenes.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Floresti, judetul Cluj

Cheile Baciului Cheile Baciului la 3,7 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Fagul imparatului Muncelu la 44,98 km
Fagul imparatului, Muncelu
Dealul Hoia la 4,18 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Izvorul Sfantului Ghelasie Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 45,05 km
Pe locul izvorului, conform traditiei, staretul Ghelasie a savarsit o minume, facand sa izvoreasca apa in vreme de seceta. Izvorul Sfantului Ghelasie a fot marcat prin ridicarea unei cruci din piatra, este inconjurat cu zid de piatra si gard de sarma.
Muzeul etnografic Muzeul etnografic Bradesti la 46,06 km
Satul Bradesti (Bredest) apartine de comuna Ramet, se afla la vest - nord-vest de resedinta comunei. In casa traditionala de langa biserica ortodoxa a localitatii a fost amenajat un muzeu etnografic.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 35,99 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Gradina zoologica Turda la 30,62 km
Gradina Zoologica Turda
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 10,07 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Mina evreilor Agarbiciu la 17,54 km
Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Cheile Valisoarei la 41,66 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Fabrica de pensule la 9,79 km
Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 14,23 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Cheile Plaiului la 38,14 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Izvorul Recea Izvorul Recea la 6,56 km
Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 4,25 km
Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 7,82 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 33,36 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 45,2 km
Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet. Asezamantul monahal apartine de Manastirea Ramet, si se afla la aproximativ 20 km de aceasta.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 8,21 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 9,87 km
Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 37,04 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 30,34 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Castrul roman Sutoru la 34,52 km
Castrul roman, Sutoru
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 48,16 km
Cruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni. Pornind pe poteca vizavi de cruce, spre sud, ajungem pe o creasta ierboasa, presarata cu blocuri de stanca, cu o buna priveliste spre Cheile Manastirii.
Crucea Sindului Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 46,41 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo. Sunt sapate de apele Vaii Borzesti in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turenilor si Cheile Turzii.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 7,91 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 37,08 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Lavanda Purple Love Grindeni la 47,55 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 7,89 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 29,89 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
[ Sus ↑ ]
Concretiunile sferoidale de la Feleac
Concretiunile sferoidale de la Feleac la 7,92 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac. Un geolog roman le-a dat denumirea de trovanti.
Cetatea Liteni
Cetatea Liteni la 16,13 km
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Valea Barnii la 54,31 km. Biserica ortodoxa din Valea Barnii a fost construita in anul 1837, din piatra acoperita cu tigla (in prezent cu tabla) si turn acoperit cu tabla.
Monumentul studentilor Monumentul studentilor Aiud la 51,13 km. Monumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei.
Detunata Goala la 56,75 km. Detunata Goala este o rezervatie naturala, geologica, cu o suprafata protejata totala de 24 hectare. Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri, nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 51,19 km. Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 56,74 km. Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 59,17 km. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Casa Ecaterina Varga Casa Ecaterina Varga Gura Izbitei la 61,15 km. Aici a fost casa in care a locuit intre 1840-1847, neinfricata luptatoare pentru drepturile buciumanilor, Ecaterina Varga (1802-1852).
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 52,33 km. Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 59,66 km. Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 69,79 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.