Localitatea Tureni (judetul Cluj) Resedinta: Tureni. Denumire maghiara: Tordatúr. Alta denumire: Túr.
Cheile Baciului la 22,62 kmFormand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 12,39 kmBiserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Universitatea Babes-Bolyai la 18,25 kmFarmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Ruinele bisericii reformate Benic la 45,89 kmBiserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia.
Olteni Ramet la 33,4 kmSatul Olteni apartine de comuna Ramet, se afla la nord de resedinta. In prezent are loc modernizarea drumului comunal DC233 Valea Uzei-Olteni.
Castelul Ugron Zau de Campie la 32,95 kmDaca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.

Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.

Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti.

Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Turnul cu pantofi la 19,77 kmTurnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 16,18 kmManastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Castelul Banffy Bontida la 33,16 kmCastelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.

Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Belvedere Dealul Paza Aiud la 34,38 kmPunctul de belvedere numit Dealul de Paza (Orhegy) se afla intre parcul municipal al orasului (Dealul Capelei) si cimitirul reformat. Acces pe o poteca ingusta, care porneste din apropierea Monumentului Studentilor, din strada Gheorghe Doja.
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 20,66 kmPe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.

Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.

Monumentul Studentilor este cel mai vechi monument in aer liber din Aiud, se afla in Parcul municipal pe Dealul Capelei. Este dedicat fostilor elevi ai colegiului Bethlen Gabor, care au luptat pe 16 martie 1704 impotriva ostasilor austriecilor, care au incendiat in aceasta zi orasul.
Biserica reformata Turda-Veche la 8,47 kmBiserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
Baile Sarate Sic la 35 kmBaile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 22,06 kmPadurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Padurea Sloboda Magina la 34,43 kmPadurea Sloboda se afla la sud-vest de localitatea Magina, care apartine de municipiul Aiud. Rezervatie naturala de tip botanic pe o suprafata de 20 hectare, este unul dintre locurile preferate pentru excursii a celor din Aiud.

Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 18,04 kmGradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.

Iesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide. Una este pensiunea Pyramids Haven (Refugiul piramidei), cealalta este Piatra Cetii.
Baile Someseni la 17,99 kmEfectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 28,25 kmCei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Crucea de piatra de sub Varful Plesii Valea Uzei la 37,06 kmCruce de piatra veche, intre satele Valea Uzei si Rameti, intr-o curba a drumului Transapuseni. Pornind pe poteca vizavi de cruce, spre sud, ajungem pe o creasta ierboasa, presarata cu blocuri de stanca, cu o buna priveliste spre Cheile Manastirii.
Muzeul etnografic Bradesti la 36,81 kmSatul Bradesti (Bredest) apartine de comuna Ramet, se afla la vest - nord-vest de resedinta comunei. In casa traditionala de langa biserica ortodoxa a localitatii a fost amenajat un muzeu etnografic.
Stufarisul de la Sic la 36,16 kmStufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Traseul celor 3 Fortificatii la 62,47 km. Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.

Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 69,32 km. Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes.
Calcarele de la Ampoita la 58,5 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.

Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii.

Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.

Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Piatra Bulbuci la 66,52 km. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.